Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budzet monitor by Mucha

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budzet monitor by Mucha

Witam.[img][/img]
    napisze krotko - robilem z nudow i chetnie sprzedam dla nowego projektu
    Przetworniki:
    gdwk-10-200-8-PJ
    HH150HQ prawie jak arn150:)
    Budowa:
    przod 2 warstwy, jedna wiorowka 18 druga na to wpadajaca mdf 25mm. podfrezy i scieta kopulka zachodzaca na niskosredniaka. skosy sciete recznie i calosc pomalowana na czarno polyskiem kilka warstw. Buda br z wiora objetosci 8,5litra. wszystko skrecone uszczelnione i wyszpachlowane na rowno. po wyszlifowaniu pomalowane na czarno polyskiem kilka warstw i na to lakierobejca i zabawa pedzlem.. nie ukrywam malych bubli bo sa jednak po przyjrzeniu sie i nie wplywa to na ogolny wizerunek. calosci brakuje teraz tylko polerki i srub czarnych. wszystko bedzie w tym tygodniu zrobione.
    odsluch
    odsluch bez wygrzanych glosnikow: mile zaskoczenie. calosc tworzy dobra przestrzen i stereofonie. srednich jest wiecej niz w arn150-03 i jest bardziej wyrazny za to ma troche mniej basu jednak jest mieciutki i nie brakuje go przy sluchaniu muzyki, litraz robi swoje. Ogolnie bardzo dobrze slucha sie na tym radia poczawszy od rmf fm do eski, sluchanie nie meczy.
    koszty:
    gdwk 60zl z przesylka
    HH150HQ 48zl z przesylka
    plyty 30zl
    terminale 6zl
    br 10zl
    lakierobejca 20zl
    farba czarna 20zl
    wytlumienie 10zl
    calosc wyszla niecale 200zl i bylo warto[img][/img]

jak czegos brakuje pytac:)

Kolumienki całkiem całkiem. Takie standarowe "klocki" Szkoda że to nie arn150 ale ogólnie spoko. Fajnie ci obudowa wyszła 5/6

Skomentuj

szczerze? nie zaluje ze nie kupilem 2arna 150. jednegomam i porownywalem te dwa ze soba i roznice sa ale nie zaluje zakupu tego i dzwiek mi sie podoba na te koszta i zwrote 1rzedu na wysokim tylko

[ Dodano: 2007-07-25, 23:30 ]
      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=116209#116209 jak ktos zainteresowany

Skomentuj

szczerze mowiac to wyszly bardzo dobrze. podoba mi sie kolorystyka.
        jezeli takie cos robisz z nudow to chetnie zobacze jak robisz cos na powaznie :wink:

Zamieszczone przez dolphin123
        zwrote 1rzedu na wysokim tylko
        Zamieszczone przez dolphin123
        sluchanie nie meczy
        jezeli tutaj niema tlumika to szzerze watpie aby to nie meczylo

Skomentuj

tlumik jest i to dosc spory:)

Skomentuj

a robiles odsluch na jakims wzmaku ??
            Czy tylko radio??

Skomentuj

rtuber, chyba sobie zartujesz :mrgreen: to chyba oczywiste ze podlaczal to do jakiego amplitunera. pozostaje tylko pytanie do jakiego.
              jak sobie wyobrazasz podpiecie tych kolumn do radia, bo sam jestem ciekaw :?:

Skomentuj

wyobrazcie sobie ze mam to podpiete pod stara wieze lg bo sprzet sprzedalem a nie mam teraz juz czasu symka zlozyc albo uniampa:/

Skomentuj

no i nic dziwnego ze basu z tego niema :P (chociaz to moze rowniez zasluga glosnika) bo ja tez chwilowo jade na podobnej wiezy - brak czasu na wykonanie obudowy do symka :neutral:

Skomentuj

bas jest i rdia tego sie slucha naporawde super ale wiadomo ze nie doruwnuja moim podlogowkom do lajtowego sluchania naprawde rewelacyjne

[ Dodano: 2007-07-30, 16:25 ]
                    wiecej fotek

Skomentuj

Czaruję...
                    X