Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitor v2 ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitor v2 ;)

Witam.

Zaraz po zrobieniu poprzednich monitorow:
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=116203#116203
    ... tydzien pozniej mialem zrobione juz te jednak nie mialem czasu i aparatu zeby wstawic wiec teraz na szybko...
    Nie bede sie rozpisywal za wiele gdyz konstrukcja wszystkim znana:) jedynie:
    budowa
    arn 150-03/4 i arv 4ohm
    litraz standardowy ok 8,5 litra.wszystko mdf, front 4cm. boczki sklejka bejcowane na ciemny orzech z podfrezowaniami wzdluz monitorow.. buda czarny mat. brakuje tylko polerki..

kolumny czekaja na zwrotnice. w kazdym badz razie arv wg mnie gra lepiej niz pj stxa-
    moze brak zwrotki to powoduje i tu i tu.. zobaczymy jak ze zwrotka bedzie.

fotki niestety robione telefonem... :/

i poprzednie monitory oraz podlogowki..

żal budy dla takich głośników...

Zamieszczone przez dolphin123
    kolumny czekaja na zwrotnice. w kazdym badz razie arv wg mnie gra lepiej niz pj stxa-
    moze brak zwrotki to powoduje i tu i tu.. zobaczymy jak ze zwrotka bedzie.
    arv i Pj to jednak 2 różne klasy, pj conajmniej klase lepsza, da się jej sluchać, w przeciwieństwie do ARV.

Trzeba było dać coś hmmm, a bo ja wiem , choćby jakiegoś tonsila 13 i coś używanego na góre...

Skomentuj

chcialem zobaczyc jak gra arn150 bo tyle opinii.. arv bez zwrotki bardziej przypadla mi do gustu niz pj ze wzgledu ze ma wg mnie ostrzejsze talerze i charakterystyczne "cyk cyk" na gornym pasmie..

Skomentuj

piękną , conajmniej 6dB z tego co pamiętam górke ma na górze arvka :)

Skomentuj

i mi sie to wlasnie podoba tu

Skomentuj

śliczne wykonanie, naprawdę się prezentują...

Skomentuj

Kolumienki super.Tez myślę że by zrobić coś małego na arn150 bo wiele o nich się pisze

Skomentuj

skrzynki naprawde ladne. szkoda ze nadal bez zwrotnicy. irek robil zwrotnice pod te glosniki ale niestety w wersji 8 ohm. pod 4 ohm to mam tylko z tej stronki http://diyfans.org/

Skomentuj

zwrotnicy mam projekt takze tylko czekac na fundusz

[ Dodano: 2007-11-10, 01:10 ]
                  MONITORKI TE NA SPRZEDAZ, tworze nowy projekt

[ Dodano: 2007-12-01, 15:09 ]
                  spostrzezenia z dalszego odsluchu: faktycznie PJ duzo delikatniejsza i sie lepiej slucha, na poczatku mialem tylko wrazenie ze ARV gra lepiej. ARN sie wygrzal i z GC na LM4780 gra naprawde rewelacyjnie na basie. nisko schodzi a w wolniejszej muzyce jest punktowy i milo sie go slucha. takero miales racje

Skomentuj

Czaruję...
                  X