Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

One way ARZ6608 by LukaszN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do jakiego glosnika,jesli chodzi o srednie tony,mozna porownac ta ARZ-tke
    mi sie wydaje że do ARZki :P
    Mi osobiście trudno powiedzieć bo nie słyszałem za dużo dobrego sprzętu. Ale na pewno średnie tony z ARZ są rewelacyjne i trudno by było znaleśc głośnik z tej niższej połki cenowej, który dorównał by "garnuszkowi" w jakości średnich.

Skomentuj

Fostex,Lowther tak na przykład.
      Sam miałem 206 bodaj SE za kapeć kasy i cieszę się że frajera na nie znalazłem.Lowtherów szukałem ale nie udało mi się zdobyć,jedynie mogłem sobie paru sztuk posłuchać.

Skomentuj

Pawel S., Nie takich domowych, ale możecie dać fornir do przycięcia z długości (milimetr), żeby był równy, w stolarskich sklepach można dorwac taśmę z klejem, która jest bardzo cienka i łatwo sie ją szlifuję, fornir łącze razem i sklejam taśmą. Uzywam kleju kontaktowego na bazie wody z 3M (nie pamietam nazwy) smaruje się nim fornir i materiał na który go naklejamy, musi przeschnąć 24h, w dotyku jest suchy, ale kiedy się złączy nie ma szans, żeby go oderwać, przejeżdżam klockiem i gotowe

Skomentuj

nie moge powiedzieć tak jak ty umebrto, że scena jest kapitalna. Dla mnie jest ona jedynie poprawna... no nieco ponad poziom porpawny jednak, ale nie duzo wiecej ponad teslowski poziom.
          Cofam to :P

Po wielokrotnych odsłuchach, spróbowałem bezpośredniej konfrontacji ARZki z ARN150+GDWK9/80. Właśnie jestem świerzo po i musze zaprzeczyć temu jak mówiłem, że stereofonia ARZ wypada tylko niewiele lepiej od Teslowskiego poziomu.
          Stereofonia ARZ jest o wiele lepsza od standardowego zestawu 2way na ARN150. Zapamiętajcie sobie Ale zeby tam odrazu kapitalna.... dobra jest i tyle :razz:

Skomentuj

Te programowe korektory są fajne jak sie muzyki słucha a co z resztą, jak już film to będzie problem .
            Ten zestaw wydaje być sie calkiem dobrym kompromisem między cena a możliwościami. Całość ogólnie mi się podoba :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
              Te programowe korektory są fajne jak sie muzyki słucha a co z resztą
              Dokładnie tak,dlatego ja sam skłaniam się ku konstrukcji w pełni aktywnej.
              Ten zestaw wydaje być sie calkiem dobrym kompromisem między cena a możliwościami.
              Ten zestaw w odpowiednim konfigu zabije nie jedną wyśrubowaną konstrukcję,chcesz to wierz,chcesz to nie wierz,mnie sami ludzie to mówią.Tylko należy pamiętać że to nie jest stereo do 12m2.
              Całość ogólnie mi się podoba :smile:
              Te słowa po prostu dodały mi skrzydeł,naprawdę.I pomyśleć że gdy zaczynałem na każde pytanie dostawałem stertę śmiechu z moich pomysłów.A jednak...coś jednak wyszło i...A NIE MÓWIŁEM? :mrgreen:

Skomentuj

umberto, ale to nadal niejest twoja tuba :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  umberto, ale to nadal niejest twoja tuba :P
                  A czy ja gdzieś stwierdziłem że jest tylko moja?Wtajemniczeni wiedzą jak się to odbyło,kto mi pomógł.I nigdy w życiu się tego nie wyprę,bo sukces zawdzięczam przyjacielowi,prawdziwemu przyjacielowi.I mam nadzieję że w tym roku staniem razem z nim na AS z naszym dziełem.W zeszłym prawie sie udało,prawie ale jednak,coś nie wypaliło choć blisko było.Ale mam wielką nadzieję że teraz się uda,mam już nawet sponsora,i jak Bóg da spotkamy się na wystawie,ja,Tomaszo i reszta zatwardziałej gwardii.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    I mam nadzieję że w tym roku staniem razem z nim na AS z naszym dziełem.
                    Ooo fajnie by było

Zamieszczone przez umberto
                    Tylko należy pamiętać że to nie jest stereo do 12m2.
                    Co masz na myśli bo do końca nie rozumiem?? Wiadomo że basu z tego za duzo nie bedzie, wiec sub wymagany. No chyba ze miałeś na myśli mały pokój + korekcja aktywna dołu pasma.

Skomentuj

umberto, chetnie was osobiscie poznam. tym razem odloze kase na wyjazd

Skomentuj

Czaruję...
                      X