Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stół do projektowania hi-endowych kolumienek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stół do projektowania hi-endowych kolumienek

Stół wykonałem z potrzeby serca i posiadania czegoś, co nie jest dostepne nigdzie indziej. Służy wytrwale całej rodzinie i zdał egzamin jako deska kreślarska. Stanowił poligon doświadczalny dla innych projektów, w tym aktualnie finalizowanego. Może stanowić zbyt duże odstępstwo od regulaminu ale proszę o wyrozumiałość cdn...
    Zrobiony jest z mahoniowych desek o grubosci 5 cm całość o wymiarach 80cmx80 cm wysokość 77 cm. Przez środek grubości desek zrobiony frez na wklejony ceownik alu.
    Nogi aluminiowe łącznie z łącznikami jak na zdjęciach.
    Pod nogami kapsle z tworzywa aby nie zdzierał paneli. Kompletny brak widocznych śrubeczek, gwoździków itd a jednak trzyma..Po okresie około roku skurczył się o niemal 5mm !! z tego powodu musiałem jeszcze raz przeszlifowac i dopasowac listwy alu, nie bez uszczerbku na zdrowiu pacjenta.
    Koszt: deski 500 zł
    lakier poliuret 34 zł (zostało na kolumny)
    nogi: 100 zł
    podstawy, śrubki i łączniki około 100 zł
    Kupione tu:
    http://www.drewnofh.internetdsl.pl/oferta.htm
    P.H.U. "Nova" Dariusz Niewiadomski Łódź
    Zrobiony ponad dwa lata temu, używany intensywnie. Projekt całkowicie mój, wykonanie niemal w 100 %.

Nie no kosa :P . Ten styl... alu i drewno :) HEHE Ale się teraz extra projekty w dziale konstrukcji wysypią :p

Skomentuj

Weź się stary lepiej za kolumny bo stoły to ci nie wychodzą :wink: Blacik jest extra ale te nogi :???: Jak to mówią "Z góry liceum, z dołu muzeum"

Skomentuj

Porządny, ciężki, stabilny, z drewnianym blatem - to jest prawdziwy stół, a takich ostatnio w sklepach BARDZO MAŁO!

Kawał dobrej roboty ! Gratuluję

Skomentuj

blat z alu wstawka bardzo mi sie podoba. ale nogi bym zrobil w taki samym stylu :???:
          tak wiec moze fornir na nogi? :>

Skomentuj

Czaruję...
          X