Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejny stolik audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolejny stolik audio

Witajcie :) Właśnie ustawiłem nowo zrobiony stolik audio.

Jak widać stoliczek prosty ale zarazem gustowny Nie no nie będę Wam oczu mydlił.
    Płyty wiórowe 18mm laminowane wpuszczane do nóg zrobionych z sosny ( dosłownie, poszedłem do lasu, uciąłem, wysuszyłem itd. ) Wymiary przyszłościowe - np. dolna półka pod amplituner ( gdybym w przyszłości miał takowy )
    szerokość 63cm, głębokość 40cm, wysokość 81,8cm :)

Jak widać na jednej z półek rozłożona obudowa uniampa ( blachy czekają na baze i klar ), docelowo będzie stał na szczycie stoliczka.
    Z tyłu przykręciłem sobie korytko na kable, więc jest czyściutko z tyłu, widać tylko końcówki kabli zasilających.

Koszt całości około ~80zł ( drewna nie liczę )

Zdjęcia:

Bardzo ładne wykonanie. Fajnie się komponuje z resztą zestawu.
    Masz jakieś kolce pod spodem, czy może stoi bezpośrednio na sośnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
      Jak widać stoliczek prosty ale zarazem gustowny
      Dokładnie tak :)
      Dobra robota.

szerokość 63cm, głębokość 40cm, wysokość 81,8cm
      Głębokości tylko bym się czepił; że czemu nie 45cm, ale domniemam że to dlatego że płyta tyle miała?

Jak przymocowana jest górna płyta ? - kołki ?

Co mi się nie podoba? - Z tego co widzę po fotach, to zrobiłeś mu "plecy" - why ? :???: (tylko mi nie mów: żeby był stabilniejszy)

---------- Post dodany o 19:59 ---------- Poprzedni post o 19:56 ----------

PS i do biurka też pasuje

Skomentuj

Podkleiłem podkładki filcowe.
        Głębokość 40cm, bo większa nie potrzebna, chyba...
        Górna płyta przymocowana na kołkach i kleju.
        Plecy dorobiłem, żeby nie było widać kabli i kaloryfera :) Wygląda to imo ładnie, stabilność bez pleców miał taką samą jak z plecami :P

Taaaa, pod kolor biurka

Skomentuj

no ładny ładny :) stoliczek i po kosztach jak widać :)

Skomentuj

Nie na temat...
            Głębokość 40cm, bo większa nie potrzebna, chyba...
            Ale mogłeś zrobić:
            Wymiary przyszłościowe
            45cm bo taki "struś" np. już by wystawał http://www.polskieaudio.com/2011/08/...russ-r500.html

Nie czepiam się...

Skomentuj

ironhide, powiem Ci, że wzorowałem się na wymiarach amplitunerów tego typu: http://allegro.pl/amplituner-denon-a...799560196.html ( jeśli chodzi o wysokość wziąłem też pod uwage dodatkowy odstęp z uwagi na chłodzenie takiego potworka :) )

stolik o głębokości 50cm przy tej szerokości ( 63cm ) wyglądałby nieforemnie, taki kwadraciak z lotu ptaka by się wydawał :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                przeniosłem w odpowiedniejsze miejsce :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

cudny ale zmien juz te kolumny... :P mamy XXI wiek :)

Skomentuj

dolphin, no masz trochę racji, masz :P Najlepsze jest to, że sąsiad ( darek51085 ) kupił głośniki i elementy do zwrotnic wtedy co ja, a jeszcze nie skończył budować kolumn hehehe, leży mu to, ale powoli kończy kolumny

Chętnie zmieniłbym kolumny, mam dużo pomysłów na nowe skrzynki, ale ze szmalem cienko niestety, z czasem zresztą też kiepściuchno.

Skomentuj

"Konstrukcja" aż zmusiła mnie do napisania dużej pochwały, a rzadko pisze, a tu aż bede musiał :P. Całkiem nieźle, ładnie i fajnie ci wyszedł ten stolik. Proponuję ci do kompletu zrobic podstawki ścienne do ewentualnych tylnych monitorów KD w tym samym designie :P Całość ma "plecki" ? bo tak ze zdjeć nie widze.

Skomentuj

Z całym szacunkiem dla autora/konstruktora tego stolika ....ale nie ma w nim nic ładnego...jak większość konstrukcji typu "wieża" nie ma nic wspólnego z pięknem..totalnie.Przepraszam

Skomentuj

Zamieszczone przez wikikiw Zobacz posta
                          Z całym szacunkiem dla autora/konstruktora tego stolika ....ale nie ma w nim nic ładnego...jak większość konstrukcji typu "wieża" nie ma nic wspólnego z pięknem..totalnie.
                          Największym atutem tego stolika jest to że autor wykonał go sam.
                          A to czy jest ładny czy niezbyt, to być może tylko kwestia jego gustu, lub jeszcze czego innego... - w sumie to szpetny też nie jest, a może taki właśnie miał być.... (cudny pokaż jeszcze biurko, wtedy będą wiedzieli że to "do kompletu")

Skomentuj

Jak widać jednemu się podoba ( np. ro_beri ) a innemu nie przypadł do gustu, jak np. wikikiw.

Ja mogę dodać tylko tyle, że stolik tak był zaplanowany w mojej głowie i jest taki jaki miał być :) Nie ma tam nic niezaplanowanego.
                            Chodzi mi o to, żebyście nie myśleli, że "taki mi wyszedł", bo on mi nie wyszedł w praniu, tylko tak go zaplanowałem, gdybym sobie zaplanował jakiś pneumatycznie rozsuwany, to bym zrobił pneumatycznie rozsuwany, ogranicza mnie jedynie wyobraźnia :P no i ewentualnie fundusze.
                            Co do stylu - zawsze lubiłem prostotę, nie chodzi tu tylko o meble, ale też np. o ubiór. Żadnych zbędnych rzeczy ( czy np. rażących oczy napisów na t-shirtach )

Apropo kina domowego, to nie planuję takowego robić, słucham na tym tylko muzyki, zresztą, telewizora nie mam przecież.

Biurko:

Skomentuj

Nie na temat...
                              No to teraz jeszcze fronty szuflad musisz zrobić z deski sosnowej (ew. jeszcze nóżki) i będzie full GIT

Skomentuj

Ładnie ładnie . Mamy tutaj prosty przykład iż piękno tkwi w prostocie . ;D

Skomentuj

Właśnie rzecz w tej prostocie i we "własnym designie" a nie jakies kupnej szafki ze stolarni... :P Dlatego tez wpomniałem o tych podstawkach do monitorów KD...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X