Chciałbym przedstawić wam jak w prosty sposób "ożywiłem" moje szare gramofony, które zakupiłem pól roku temu, ku lekkim sprzeciwie mojej żony
. Z powodu, iż trafiła się okazja kupić tanio dwie sztuki w śmiesznej cenie nie wachałem się długo i uznałem, że jak będę mial kiedyś chwilę wolnego to zrobie coś na styl Technicsów SL-1200 i Reloopów RP-6000 na które mnie nie stać. W tym tygodniu wziąłem się do pracy, korzystająć z ładnej pogody i artykułów które zalegaly mi w piwnicy zabawiłem się w mały "Extreme Makeover".
Kolejność działania - rozkręcenie wszystkich elementów, 2 warstwy podkładu w sprayu, 4 cieniutkie warstwy białego lakieru, 3 warstwy lakieru poliuretanowego na mokro. Po lakierowaniu wziąlem się za zamontowanie i podłączenie zasilacza oraz przyklejenie listwy led. Brakuje jeszcze zrobić stroboskop i być może zmienię diody z koloru czerwonego na niebieskie. Jaki rezultat: jak się chce to można zrobić wszystko
Koszta ( większość artykułow posiadałem, więc dokładnych cen nie pamiętam):
- 2 x Nummark tt 200 ( używane w bardzo dobrym stanie) - 1000 DKK ( ok 500zł za oba)
- puszka podkładu - ok 10-15 zł
- puszka farby biały połysk - ok 10-15 zl
- lakier poliuretanowy Milessi bezbarwny, wysoki połysk - mialem/ ok 40 zł
- utwardzacz i rozcieńczalnik do lakierow poliuretanowych - miałem/ ok 20+20 zł
- pistolet lakierniczy Aurita - mialem/ ok 120 zł
- reduktor i odwadniacz - mialem/ ok 20+20 zł
- kompresor bezolejowy - miałem/ ok 150 zł
- listwa led - ok 40 zł
- zasilacze - mam ich pełno
- klej w sprayu - ok 20 zł
- pasta do polerowania - niepotrzebna
Oto jak mi poszło ( niestety nie mam profesjonalnego aparatu aby przedstawć efekt końcowy, a zdjęcia robiłem wieczorem):

.................................................. .................................................. ..

Kolejność działania - rozkręcenie wszystkich elementów, 2 warstwy podkładu w sprayu, 4 cieniutkie warstwy białego lakieru, 3 warstwy lakieru poliuretanowego na mokro. Po lakierowaniu wziąlem się za zamontowanie i podłączenie zasilacza oraz przyklejenie listwy led. Brakuje jeszcze zrobić stroboskop i być może zmienię diody z koloru czerwonego na niebieskie. Jaki rezultat: jak się chce to można zrobić wszystko

Koszta ( większość artykułow posiadałem, więc dokładnych cen nie pamiętam):
- 2 x Nummark tt 200 ( używane w bardzo dobrym stanie) - 1000 DKK ( ok 500zł za oba)
- puszka podkładu - ok 10-15 zł
- puszka farby biały połysk - ok 10-15 zl
- lakier poliuretanowy Milessi bezbarwny, wysoki połysk - mialem/ ok 40 zł
- utwardzacz i rozcieńczalnik do lakierow poliuretanowych - miałem/ ok 20+20 zł
- pistolet lakierniczy Aurita - mialem/ ok 120 zł
- reduktor i odwadniacz - mialem/ ok 20+20 zł
- kompresor bezolejowy - miałem/ ok 150 zł
- listwa led - ok 40 zł
- zasilacze - mam ich pełno
- klej w sprayu - ok 20 zł
- pasta do polerowania - niepotrzebna
Oto jak mi poszło ( niestety nie mam profesjonalnego aparatu aby przedstawć efekt końcowy, a zdjęcia robiłem wieczorem):

.................................................. .................................................. ..

Skomentuj