Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gramofony Numark T 200 White version

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gramofony Numark T 200 White version

Chciałbym przedstawić wam jak w prosty sposób "ożywiłem" moje szare gramofony, które zakupiłem pól roku temu, ku lekkim sprzeciwie mojej żony . Z powodu, iż trafiła się okazja kupić tanio dwie sztuki w śmiesznej cenie nie wachałem się długo i uznałem, że jak będę mial kiedyś chwilę wolnego to zrobie coś na styl Technicsów SL-1200 i Reloopów RP-6000 na które mnie nie stać. W tym tygodniu wziąłem się do pracy, korzystająć z ładnej pogody i artykułów które zalegaly mi w piwnicy zabawiłem się w mały "Extreme Makeover".
    Kolejność działania - rozkręcenie wszystkich elementów, 2 warstwy podkładu w sprayu, 4 cieniutkie warstwy białego lakieru, 3 warstwy lakieru poliuretanowego na mokro. Po lakierowaniu wziąlem się za zamontowanie i podłączenie zasilacza oraz przyklejenie listwy led. Brakuje jeszcze zrobić stroboskop i być może zmienię diody z koloru czerwonego na niebieskie. Jaki rezultat: jak się chce to można zrobić wszystko

Koszta ( większość artykułow posiadałem, więc dokładnych cen nie pamiętam):

- 2 x Nummark tt 200 ( używane w bardzo dobrym stanie) - 1000 DKK ( ok 500zł za oba)
    - puszka podkładu - ok 10-15 zł
    - puszka farby biały połysk - ok 10-15 zl
    - lakier poliuretanowy Milessi bezbarwny, wysoki połysk - mialem/ ok 40 zł
    - utwardzacz i rozcieńczalnik do lakierow poliuretanowych - miałem/ ok 20+20 zł
    - pistolet lakierniczy Aurita - mialem/ ok 120 zł
    - reduktor i odwadniacz - mialem/ ok 20+20 zł
    - kompresor bezolejowy - miałem/ ok 150 zł
    - listwa led - ok 40 zł
    - zasilacze - mam ich pełno
    - klej w sprayu - ok 20 zł
    - pasta do polerowania - niepotrzebna

Oto jak mi poszło ( niestety nie mam profesjonalnego aparatu aby przedstawć efekt końcowy, a zdjęcia robiłem wieczorem):

.................................................. .................................................. ..

Last edited by ruffpl; 14.03.2013, 01:12.

te 2 czerwone diody zamienilbym ewentualnie na niebieskie, ale LED po tarcza wygląąąąda KOSMICZNIE!

Skomentuj

Taki mam zamiar

Skomentuj

Git

Skomentuj

Świetna robota :) Bardzo mi się podoba

Skomentuj

Wyglądają rzeczywiście kosmicznie. Dobra robota, koniecznie zmień diody na niebieskie, tylko nie przesadzaj z ich jasnością.

Skomentuj

Dzięki.

Na razie nie mam czasu na to, a na żywo czerwone diody w niczym nie przeszkadzają/ nawet wygląda bardzo dobrze z całą resztą sprzętu.

Tydzień temu miałem czas na ucięcie i zamontowanie nowego blatu, a także zmontowanie stojaka na laptopa i kartę dżwiękową z kątowników do półek, resztek blach jakie miałem w piwnicy i pianki technicznej. W końcu sprzęt podłączony w całości tak jak ma być i wmontowane nowe headshelle z wkładkami. Jeszcze tylko nowe 2 drożne monitorki na ścianę, ale to dopiero na następne wakacje, bo na razie mam w planie budowę innych rzeczy .

Dorzucam nowe foty:

P1040008_exposure.JPGP1040007_exposure.JPGP1030991.jpg

P1040020_exposure.JPG

Skomentuj

Czaruję...
              X