Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wektor - Rezonator basowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wektor
    Glosniczki podpioles w przeciwfazie? chyba tak...
    nie inaczej.
    czyli jak??? w fazie???

Skomentuj

w przeciw fazie..... pomysl logicznie coby sie stało gdyby byly w tej samej fazie..

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
        w przeciw fazie..... pomysl logicznie coby sie stało gdyby byly w tej samej fazie..
        nic by sie nie stalo.... , a tak na powaznie to nie mile by sie dzialo.

troszeczke zle zinterpretowales moja intencje:), wiem ze nie w fazie ale wolalem sie upewnic co do podlaczenia moze wektor wymyslil jakies nowe polaczenie :P, po nim mozna
        sie wszystkiego spodziewac ... [oczywiscie w pozytywnym sensie].

Skomentuj

zrób taki rezonator i podłącz głośniki w fazie i zobacz jak trzęsie ;]

Skomentuj

taaaa.... tak bedzie trzesło ze az sie membrany zniszcza

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              zrób taki rezonator i podłącz głośniki w fazie i zobacz jak trzęsie ;]
              nie no az takiej mocy nie potrzebuje, jeszcze lozko mi sie rozpadnie , chyba wystarczy mi jak podlacze w przeciw fazie :P.

akurat dzisiaj mialem okazje uslyszec glosniki ktore graly wczesniej przez chwile w fazie u kumpla w takim subie Tonsila na tandemie dwoch GDN 13/50 cos tam. zmienial zwrotnice i wygluszenie glosniki podlaczyl w fazie i stwierdzil ze "pierdzialy a nie graly wiec zamienil bieguny kabelkow i zaczely grac, ale inaczej niz od nowosci".

Skomentuj

polecam czytac artykuły,bo ludzie sie moga z Ciebie smiac :) chyba niewiesz o co nam chodzi...

Skomentuj

dobra nie jasno sie wyrazilem i pewnie pare osob (wszyscy?). zle mnie zrozumieli.
                  wiem ze w fazie to nie zagra dlatego napisalem o kumplu... on podlaczyl glosniki w fazie i dlatego nie graja juz tak jak kiedys (bo sie znisczyly glosniki).

jezeli graly by w fazie to membrany by sie "wypompowaly" nawzajem lub zderzyly. jezeli podepniemy w przeciwfazie to jedna sie wychyla a druga cofa i na odwrot.

nie no az takiej mocy nie potrzebuje, jeszcze lozko mi sie rozpadnie , chyba wystarczy mi jak podlacze w przeciw fazie :P.

zamiast mocy powinien uzyc slowa trzesienie i to miala byc zartobliwa odpowiedz z tym lozkiem i faza jak widac nie wyszlo .
                  ------------------------------------------------------------------------

Aha Wektor uzywasz do tego jakiegos filtru czy calym pasmem idzie ten rezonator?

Skomentuj

dla sprostowania "nie inaczej" = Tak :)
                    Odnosnie zasilania tego... ..identyczny wzmak jak do suba czyli koncowka + (najlepiej) regulowany filtr aktywny.

Skomentuj

Czaruję...
                    X