w przeciw fazie..... pomysl logicznie coby sie stało gdyby byly w tej samej fazie..
nic by sie nie stalo.... , a tak na powaznie to nie mile by sie dzialo.
troszeczke zle zinterpretowales moja intencje:), wiem ze nie w fazie ale wolalem sie upewnic co do podlaczenia moze wektor wymyslil jakies nowe polaczenie :P, po nim mozna
sie wszystkiego spodziewac ... [oczywiscie w pozytywnym sensie].
zrób taki rezonator i podłącz głośniki w fazie i zobacz jak trzęsie ;]
nie no az takiej mocy nie potrzebuje, jeszcze lozko mi sie rozpadnie , chyba wystarczy mi jak podlacze w przeciw fazie :P.
akurat dzisiaj mialem okazje uslyszec glosniki ktore graly wczesniej przez chwile w fazie u kumpla w takim subie Tonsila na tandemie dwoch GDN 13/50 cos tam. zmienial zwrotnice i wygluszenie glosniki podlaczyl w fazie i stwierdzil ze "pierdzialy a nie graly wiec zamienil bieguny kabelkow i zaczely grac, ale inaczej niz od nowosci".
dobra nie jasno sie wyrazilem i pewnie pare osob (wszyscy?). zle mnie zrozumieli.
wiem ze w fazie to nie zagra dlatego napisalem o kumplu... on podlaczyl glosniki w fazie i dlatego nie graja juz tak jak kiedys (bo sie znisczyly glosniki).
jezeli graly by w fazie to membrany by sie "wypompowaly" nawzajem lub zderzyly. jezeli podepniemy w przeciwfazie to jedna sie wychyla a druga cofa i na odwrot.
nie no az takiej mocy nie potrzebuje, jeszcze lozko mi sie rozpadnie , chyba wystarczy mi jak podlacze w przeciw fazie :P.
zamiast mocy powinien uzyc slowa trzesienie i to miala byc zartobliwa odpowiedz z tym lozkiem i faza jak widac nie wyszlo .
------------------------------------------------------------------------
Aha Wektor uzywasz do tego jakiegos filtru czy calym pasmem idzie ten rezonator?
dla sprostowania "nie inaczej" = Tak :)
Odnosnie zasilania tego... ..identyczny wzmak jak do suba czyli koncowka + (najlepiej) regulowany filtr aktywny.
Skomentuj