Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3W Classic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3W Classic

Witajcie serdecznie - po kilku tygodniach zbierania wczystkich materiałów jestem wreszcze gotowy by składać mój wymarzony zestaw audio. Obudowę wykonał mi kolega z forum Michał K., jej projekt wyglądał tak: http://img19.imageshack.us/img19/1111/35887849.jpg a jej wymiary to wysokość 95cm Szer. 26cm Głęb. 28.2.
    Pierwszym problemem z jakim się borykam to jakim materiałem wygłuszyć kolumny i ile go potrzebuję. Zamawiał będę przez internwet, bo w Łodzi nie znam żadnego takiego sklepu i zależy mi na dobrej ilości by nie płacić niepotrzebnie za dodatkową wysyłkę. Obudowa to br, więc może coś takiego: http://www.allegro.pl/item772662225_...czna_4_cm.html.
    Czy może wełnę naturalną, ale to wyjdzie chyba sporo drożej, a kończą mi się fundusze :(.

Kolejny problem to jak wykończyć dół kolumn - zstosować kolce?

Wieczorem lub jutro podeślę zdjęcia gotowych szkrzynek

Zamieszczone przez srekal34
    Pierwszym problemem z jakim się borykam to jakim materiałem wygłuszyć kolumny i ile go potrzebuję
    najpierw zobacz bez wygluszenia, potem sobie wyglusz tylna scianke za glosnikiem, ewentualnie gore dol, potem boki... Dobiera sie to doswiadczalnie pod swoje preferencje sluchowe...
    Kolejny problem to jak wykończyć dół kolumn - zstosować kolce?
    To juz zalezy jaka masz na to kase, mozesz zrobic podstawki z granitu, dac kolce, nie musisz nic dawac, zalezy od gustu
    Wieczorem lub jutro podeślę zdjęcia gotowych szkrzynek
    Czekamy:)

Skomentuj

Zdjęcia dam jutro, skrzynki się niestety troche uszkodziły w transporcie i teraz bedę musiał myśleć jak to ukryć :/ Chyba kupię kolce bo będą się fajnie prezentować i dadzą mi możliwość lekkiego pochylenia jak w oryginalnym projekcie Troelsa

[ Dodano: 2009-10-15, 19:05 ]
      No i obiecane fotki skrzynek. Dziś po dogłębnym przyjżeniu się im mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić że w UPS pracują jakieś patałachy co nimi rzucali z 2 piętra chyba.
      Da się coś z nimi zrobić? :( Macie jakieś pomysły?

Skomentuj

Czaruję...
      X