Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś z niczego-UniAmp w obudowie po tunerze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś z niczego-UniAmp w obudowie po tunerze.

Z wielkim opóźnieniem,ale taki projekt jak Uni-zasługuje na wykończenie...
    Obudowa jest jeszcze w surowym stanie (po tunerze unitra-faust) przedni panel to 5mm aluminium,które niestety nie nadaje się do szczotkowania i zostanie pomalowane na czarno.
    [IMG]//img808.imageshack.us/img808/231/img00084201006111658.th.jpg[/IMG]
    gałki będą inne,ta po prawej -to selektor - przełącznik taśmowy Alpsa

Teraz muszę zmieścić transformator,rozsądnie poprowadzić sygnał, i zrobić jakieś "literki" i może będzie to jakoś wyglądać,bo "gra" jak milion dolarów !
    [IMG]//img821.imageshack.us/img821/6853/img00062201006091613.th.jpg[/IMG]

Nie za dużo tych radiatorów? starczyłoby prawie na 3 uniapmy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
      Nie za dużo tych radiatorów? starczyłoby prawie na 3 uniapmy :P
      Chłodzenia nigdy "za dużo"...
      sama obudowa ma mniej niż 80mm wewnątrz,ten Uni spalił mi się po paru sek.grania na max...i nie wiem czemu,ale raczej zbyt grzeje się ten radiator(80x190x50),więc postanowiłem dołożyć dodatkowe...

Skomentuj

powinno Ci zadzialac zabezpiecznie termiczne,

Skomentuj

Ale nie zadziałało ! -radiator wręcz parzył !-raczej był za mały ale już wiem jakie popełniłem błędy:za dużo pasty,słaby kontakt termistora z radiatorem...Kolejne uniampy są już bezbłędne- ostatni właśnie rozerwał mi mildtony 110 :grin: !

Skomentuj

A tak wygląda w moim ulubionym kolorze i chyba tak zostanie,może kiedyś zmienie gałki(volume to podwójny potek) i przycisk power,bo na razie wyciągam kabel z gniazdka...i jakieś napisy ale to może potrwać wieki,bo poza normalnymi obowiązkami absorbuje mnie inny projekt.
            [URL=http://img293.imageshack.us/i/unifaust020.jpg/]

Koszt obudowy razem z farbą to 40zł(wystarczy na 10 takich klocków)-farba specjalna do alu malowane pistoletem-efekt zadawalający,

Skomentuj

No musze ci powiedziec ze jak bys to postawil w sklepie z audio na wysokiej puleczce to bym chwytal najpierw po niego...elegancko,takie wlasnie obudowy lubie,o elektronice nie wspomne bo jeszcze niewiem jak to gra ale za pare tyg sie dowiem,bo zamiar mam zrobic jakies 2szt wzmacniaczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
                A tak wygląda w moim ulubionym kolorze i chyba tak zostanie,może kiedyś zmienie gałki(volume to podwójny potek) i przycisk power,bo na razie wyciągam kabel z gniazdka...i jakieś napisy ale to może potrwać wieki,bo poza normalnymi obowiązkami absorbuje mnie inny projekt.

Koszt obudowy razem z farbą to 40zł(wystarczy na 10 takich klocków)-farba specjalna do alu malowane pistoletem-efekt zadawalający,
                Mam pewien problem ze swoją obudową - musi być właśnie pomalowana na ten sam kolor co u Ciebie. Pozostaje mi tylko zapytać co to za farba - marka?
                Mój UNI jeszcze w trakcie budowy a wygląda tak:

Muszę jeszcze idealnie przyciąć górną płytę, dodać nieco kątowników do trzymania elektroniki i trafa, przenieść potka do środka, dodać ćwierćwałki w rogi obudowy, dotoczyć gałkę vol. z miedzi i oczywiście pomalować obudowę. Miała być młotkowa czerń ale jakoś mi się nie widzi tego ręcznie malować jak mam pistolet i sprężarkę pod ręką :).

Skomentuj

Amper-farba z Nobilesu-"Dach i Rynna-bezpodkładowa farba na ocynk,miedź i aluminium"-czarny mat.Po malowaniu natryskowym ma fajną szorstką fakturę jednak zrobiłem błąd:położyłem 3 warstwy w zbyt krótkich odstępach czasowych i być może dlatego nawet przy mocniejszym nacisku paznokciem zostaje słaba ryska.Następnym razem wypróbuje coś do renowacji felg,tylko nie wiem czy jest takim akurat kolorze...
                  btw-robisz konkretną paczuszkę i masz w środku mnóstwo miejsca-możesz to jakoś wykorzystać.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
                    btw-robisz konkretną paczuszkę i masz w środku mnóstwo miejsca-możesz to jakoś wykorzystać.
                    Ekhm...miał być selektor i jakaś barwa + DC saver ale jak na razie z racji braku czasu będzie tylko UNI i potencjometr. Gra to na tyle cudnie, że nie potrzebuję wodotrysków choć DC Saver by się przydał. Niemniej wciąż się zastanawiam nad w/w.

Skomentuj

Czaruję...
                    X