Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój aluminowy zestaw - Dayton rs225s-8, rs150s-8, rs28s-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój aluminowy zestaw - Dayton rs225s-8, rs150s-8, rs28s-4

Cześć,

Jakiś czas temu w swoim pierwszym poście pisałem na temat zestawu trzy drożnego opartego o Daytonach - rs225s-8, rs150s-8, rs28s-4 .

Dzisiaj mam juz zmontowaną jedną obudowę i jestem w trakcie robienia drugiej.

Narazie wrzucam poglądowe zdjęcia projektu do oceny/krytyki :)

glosnik 63.jpgglosnik 62.jpgglosnik 6.jpg

UWAGI MODERATORA
    Przeniosłem bo zestaw jeszcze nie gotowy.

Skomentuj

Ale pokraka :) Moze jakies fotki? Latwiej bedzie ocenic realny projekt.

Skomentuj

ja bym to raczej obrocil...

Skomentuj

Fajnie że się podoba :)

załączam fotki, oczywiście to surowy MDF, a w przyszłości kolumna będzie biały.
          SG209727.jpgSG209726.jpgSG209720.jpg

Skomentuj

co brales jak to projektowales? :???:

Skomentuj

Poczekajcie, może jak skończy to coś z tego będzie :P . Zastanawia mnie kwestia stabilności tej konstrukcji, taka masa u góry i mała podstawa na dole. Czy to oby nie będzie zbyt chwiejne? Chcesz dorobić do tego jakiś rozłożysty cokół ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Poczekajcie, może jak skończy to coś z tego będzie :P . Zastanawia mnie kwestia stabilności tej konstrukcji, taka masa u góry i mała podstawa na dole. Czy to oby nie będzie zbyt chwiejne? Chcesz dorobić do tego jakiś rozłożysty cokół ?
                jak dosypie piachu, lub lepiej użyje betonu to nie będzie tak źle

Skomentuj

Moim zdaniem może być całkiem fajnie
                  Tylko zrobiłbym szerokie cokoły, wysunięte do tyłu, coś na kształt tych w Tonsil Pulse, z zachowaniem takiej samej kolorystyki czyli fornir dąb mleczny + czarne cokoły. :glare:
                  Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                  treningjezykowy.pl

Skomentuj

cześć,

co do stabilności nie jest aż tak źle, też się tego obawialem dla tego na dole jest zrobiona komora na piach + cokół (a raczej nóżki które będą wysunięte w bok i tył ).

Skomentuj

uważam, że jeśli będzie stabilnie u podstawy to bardzo fajna wizualnie konstrukcja wyjdzie/

P.S. Jak Yoshi prezentował swoje kolubryny to większość piała z zachwytu, a prawa jest taka, że też są nieforemne jak cholera :)

Skomentuj

Bo nieforemność w kolumnach jest zaletą.

Skomentuj

To w moim przypadku nie ma dwóch równoległych ścianek.

Skomentuj

Zamieszczone przez beto_ Zobacz posta
                            To w moim przypadku nie ma dwóch równoległych ścianek.
                            i to jest plus
                            ale twoja bryla mialaby sens... gdyby stala na "glowie" - przynajmniej dla mnie

Skomentuj

Trzeba się cieszyć z powiewu świeżosci, a nie marudzić, ze takie czy siakie
                              na tych daytonach u nas nikt nie robił, wię c wypadałoby wesprzec autora skoro zdecydował się przyjac role pioniera.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                                Trzeba się cieszyć z powiewu świeżosci, a nie marudzić, ze takie czy siakie
                                I kto to pisze... :P

Skomentuj

Wg mnie ciekawie, a komentarze krytyki na NIE trochę są nie na miejscu. Ale to moje zdanie. Osobiście też jestem fanem prostych kształtów czyli zwykłych mebli, ale to wygląda kosmicznie i ciekawi mnie wytwór :)
                                  Jakieś szczegóły? Zwrotnica? Litraż dla głośników? Czym napędzane mają być ? :)

Skomentuj

spokojnie
                                    to nie koniec projektu
                                    na końcu pojawi się skóra na froncie i wszystko wróci do ładu :P
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mi sie podoba

Skomentuj

cześć,

w miarę postępów w budowie postaram się umieścić więcej zdjęć wraz z opisem.

ogólnie całe pudło ma ~50l ( w tym komora na piach ).
                                        Całość zbudowana z MDF19mm + z przodu dodatkowo sklejka 12mm, skręcona komfirmatami + oczywiście klej.
                                        W środku są dwa wzmocnienia ( jedno pelne odgradzajace komore na piach od reszty, drugie cos na wzor kratownicy pod glosnikiem niskotonowym ).
                                        Wysoko i średnitonowy w oddzielnym zamkniętym pudle ~5l.

Co do wykończenia, to kolumna będzie cała biała ( malowana, nie fornirowana ). Skóry nie przewiduję ( chyba że białą ? ) :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X