Witam, jestem tutaj po raz pierwszy :) A więc dostałem kiedyś głośniki nisko tonowe Aiwa (17cm średnicy), więc postanowiłem z kolegą że zrobimy subwoofer na którym będzie mogła stać wieża. Projekt subwoofera znaleźliśmy gdzieś na YouTube, sub na filmiku bardzo ładnie wyglądał, więc postanowiliśmy taki zrobić (sub nr.1 w obrazku),po skończeniu podłączyliśmy go pod wyjście na subwoofer do kina domowego. Byliśmy pod wrażeniem jak może coś w ogóle nie grać, nie było różnicy czy sub był podłączony czy nie. Później kolejno próbowaliśmy coś zrobić żeby to jakoś grało, ostatecznie dołożyliśmy jeszcze jeden głośnik nisko tonowy (22cm średnicy), ale i tak szału nie było. Obudowę musieliśmy robić "na oko" ponieważ żaden z głośników nie ma jakichkolwiek oznaczeń, tylko te Aiwy mają napis "Aiwa" i to tyle. Obudowę zrobiliśmy z płyty MDF.
Mając dosyć przeróbek "na oko" proszę kolegów o pomoc, jaką ostateczną przeróbkę wykonać żeby to najlepiej zagrało ? (kilka moich propozycji z obrazku)
Z góry dziękuję za pomoc, mam nadzieję że dobry dział :)
P.S Wiem że obudowy powinno sie wyliczać, ale podkreślam że nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach.
sub.JPG
Mając dosyć przeróbek "na oko" proszę kolegów o pomoc, jaką ostateczną przeróbkę wykonać żeby to najlepiej zagrało ? (kilka moich propozycji z obrazku)
Z góry dziękuję za pomoc, mam nadzieję że dobry dział :)
P.S Wiem że obudowy powinno sie wyliczać, ale podkreślam że nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach.
sub.JPG
Skomentuj