Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
FET-hex - swietny, tani wzmacniacz, polecam
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Witam Panowie. Jestem fanem laterali. Jakie zmiany trzeba wprowadzić do projeku? Pierwsze proste ,nie działa.Tranzystory 2sk itp. Czy można układ zaadoptować do laterali? BG1 latfet działał, lazycat też. Proszę o poradę.
-
Jeden kanał uruchomiony, bez większych problemów. Lekka korekta jednego z rezystorów była konieczna, aby móc ustawić większy prąd spoczynkowy (ja ustawiam 100mA na jednej parze tranów). Podstawowe pomiary chciałbym zrobić, ale i w diy koronawirus namieszał. Ograniczony dostęp do warsztatu spowodował, że dalsze prace muszą zaczekać. :(Last edited by DiscoLED; 17.03.2020, 12:23.
Zostaw komentarz:
-
Prace wciąż trwają. Wkrótce wielkie uruchomienie lub... wielka klapaWolę to pierwsze, choć w drugim przypadku nauka i doświadczenie bezcenne :) Radiator z odzysku, trochę podziurawiony, do prób idealny ale docelowo będzie nowy
Last edited by DiscoLED; 11.03.2020, 11:21.
Zostaw komentarz:
-
-
A oto moja wersja pcb. W wersji na podwójnej parce co powinno polepszyć oddawanie ciepła. Sposób montażu tranzystorów mocy znany z rozwiązań accuphase, który bardzo mi się podoba. Tylko tranzystor "biasowy" jest pod spodem, ale blisko krawędzi płytki. Biorąc pod uwagę, ze płytka jest dwustronna z metalizacją otworów, jego montaż nie będzie przedstawiał żadnych trudności.
Zostaw komentarz:
-
-
Wrzucę całą dokumentację do nowego tematu jak przyjdą PCB i uruchomię.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaBardzo ładnie wygląda. Może trzeba było od razu machnąć wersję stereo z możliwością odłamania jednej części ? (czy nie ?)
I przede wszystkim chętni...
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez matrix Zobacz postaBardzo ładnie wygląda. Może trzeba było od razu machnąć wersję stereo z możliwością odłamania jednej części ? (czy nie ?)
Zostaw komentarz:
-
Bardzo ładnie wygląda. Może trzeba było od razu machnąć wersję stereo z możliwością odłamania jednej części ? (czy nie ?)
Zostaw komentarz:
-
gavron04, bardzo dobra robota. W końcu ktoś pomyślał o otworach mocujących płytkę.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaPrezentacja przecież już jest na forum (...)
Zmiany będą kosmetyczne, jak przyjdą PCB to oczywiście je przedstawię
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaMożesz też RS Ampa wstawić. Zapytaj gawrona o płytki.
Zostaw komentarz:
-
13) Mini wzmacniacze:
- RamJet EF3 Amplifier
- SR Amplifier
W dziale ogłoszenia. Fajne miniwzmacniacze. Polowe mniejsze niż bg1.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: