Bo jest nań miejsce z przodu a ja już powycinałem otwory na głośniki i źle będzie wyglądać tyle niewykorzystanej przestrzeni pod Mid-Wooferem :)
Poza tym to będą stały tak, że będą niemal przylegać "dupkami" do ściany.....
EDIT: nie wiem czy będzie mi się chciało to teraz zmieniać, może, ale grubo wątpię.
W BR ten Dayton nie chce grać :/
~5L OZ zdaje się być najbardziej optymalnym wyjściem. Zaletą tego będą wymiary kolumienki ok. 280x150x190cm.
Obecnie próbuje coś wykombinować w stylu kompensacji BS, żeby wyciągnąć z nich jeszcze troszkę basu.... Gdyby były aktywne to nie było by takiego problemu, niestety trzeba męczyć pasywnie. :/
Pogmatwałem sobie trochę sytuację :( Gdy odesłałem jedną kopułkę do reklamacji i czekałem miesiąc to zdążyłem drugą niefortunnie uszkodzić. Kopułka leżała na biurku, ja nieopodal coś kręciłem, rzuciłem wkręt na biurko, ten się odbił przelatując tuż przy kopułce wysokotonówki, zadziałało przyciąganie magnetyczne i miękka membrana pewnie by się odkształciła i wróciła. Niestety na tym alu zostały wgniecenia po wkręcie. :blushing:
STX chyba nie sprzedaje tych kopułek detalicznie :/ Będę pisał do SW może on uratuje jakoś tą sytuacje....
napisałem do STX-a w sprawie zakupu kopułki jakieś 2 tygodnie temu. Do dziś nie otrzymalem żadnej odpowiedzi. Jeśli uda Ci się ją zdobyć proszę o info. Też potrzebuję 1 szt.
Nie mam kompletnie czasu i warunków na te monitory; jeśli ktoś ma chęć zrobić projekt zwrotnicy dla forum na tych przetwornikach (puki jeszcze je mam...), to proszę o kontakt na priv.
(Kuba pamiętam, jak wciąż aktualne to odezwij się jeszcze na pv.)
Skomentuj