Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"To je amelinium" czyli Monitory na DA135-8 + T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co masz na myśli ? :)
    Z tyłu, heh żeby to było takie proste to dawno bym tak zrobił :razz: ale musi być z przodu.

Skomentuj

dlaczego musi byc z przodu, a nie moze z tylu?

Skomentuj

Bo jest nań miejsce z przodu a ja już powycinałem otwory na głośniki i źle będzie wyglądać tyle niewykorzystanej przestrzeni pod Mid-Wooferem :)
        Poza tym to będą stały tak, że będą niemal przylegać "dupkami" do ściany.....

EDIT: nie wiem czy będzie mi się chciało to teraz zmieniać, może, ale grubo wątpię.

Skomentuj

Ale zepsul :>

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            źle będzie wyglądać tyle niewykorzystanej przestrzeni pod Mid-Wooferem
            Chyba że wstawisz tam własną plakietkę :)

BR możesz dać na dół, a monitory postawić na kolcach.
            Mocno "dmuchać" nie będą, więc i wysokość kolców nie musi być aż taka duża.

Skomentuj

EDIT: nie wiem czy będzie mi się chciało to teraz zmieniać, może, ale grubo wątpię.
              jednak mi się chciało...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Ale zepsul

Teraz lepiej ? :)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              BR możesz dać na dół, a monitory postawić na kolcach.
              I chyba tak zrobię.

Skomentuj

Teraz lepiej ?
                Bardzo ladnie :)

Skomentuj

W BR ten Dayton nie chce grać :/
                  ~5L OZ zdaje się być najbardziej optymalnym wyjściem. Zaletą tego będą wymiary kolumienki ok. 280x150x190cm.
                  Obecnie próbuje coś wykombinować w stylu kompensacji BS, żeby wyciągnąć z nich jeszcze troszkę basu.... Gdyby były aktywne to nie było by takiego problemu, niestety trzeba męczyć pasywnie. :/

Pogmatwałem sobie trochę sytuację :( Gdy odesłałem jedną kopułkę do reklamacji i czekałem miesiąc to zdążyłem drugą niefortunnie uszkodzić. Kopułka leżała na biurku, ja nieopodal coś kręciłem, rzuciłem wkręt na biurko, ten się odbił przelatując tuż przy kopułce wysokotonówki, zadziałało przyciąganie magnetyczne i miękka membrana pewnie by się odkształciła i wróciła. Niestety na tym alu zostały wgniecenia po wkręcie. :blushing:
                  STX chyba nie sprzedaje tych kopułek detalicznie :/ Będę pisał do SW może on uratuje jakoś tą sytuacje....

Skomentuj

Niewatpliwa wada alu kopulek. Maly wgniotek i po zabawie. SW pewnie cos poradzic.

Skomentuj

Witam,

napisałem do STX-a w sprawie zakupu kopułki jakieś 2 tygodnie temu. Do dziś nie otrzymalem żadnej odpowiedzi. Jeśli uda Ci się ją zdobyć proszę o info. Też potrzebuję 1 szt.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

3.3/0.35/4.7/0.35/kopułka (T.STX...AL...)

Mic z ~10cm, wygładzone na 1/48.

Załapałem wkręt na grzebanie :) Jak dobrze pójdzie to może na weekend jakieś pierwsze zwrotki się urodzą.

Skomentuj

Nie na temat...
                          z czego to pomiar, SW?

Skomentuj

Nie mam kompletnie czasu i warunków na te monitory; jeśli ktoś ma chęć zrobić projekt zwrotnicy dla forum na tych przetwornikach (puki jeszcze je mam...), to proszę o kontakt na priv.
                            (Kuba pamiętam, jak wciąż aktualne to odezwij się jeszcze na pv.)

Skomentuj

Chętnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X