Witam wszystkich! Chciałbym złożyć tak jak w temacie nadstawki i od następnego miesiąca zaczynam pracę. Poczytałem trochę o sprzęcie PA i teraz nadszedł na dobór przetworników. Myślę żeby kupić sprawdzony już i oklepany schemat na głośnikach gdn-30-400-se i driver D-800 + zwrotnica STX'a. Zdecydowałęm się na takie rozwiązanie bo często potrzebuje efektywnego nagłośnienia i mam do wyboru złożyć zestaw HA lub nadstawki. Zasilać na razie będzie je wzmacniacz z wieży firmy Sony który katalogowo posiada 120 RMS na kanał i chociaż za to stwierdzenie pewnie mi się oberwie ale gra w miarę przyzwoicie i nie męczy aż tak swoim graniem :) Docelowo będzie to zasilać prawdopodobnie coś z t.amp'a. Tylko ile tak naprawdę te GDN'y dają rady przyjąć mocy? W przyszłości zamierzam to uzupełnić subbasem 1x15". Mam pytanie czy przy dzisiejszych cenach: 180zł za GDN'a i 100zł za Driver dalej opłaca się go składać? Czy wie ktoś jaki podział jest na zwrotnicy producenta? Liczę na szybką odpowiedź bo chciałbym już jechać do OBI po płyty

Skomentuj