Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejne ( choć moje pierwsze) CT 193

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolejne ( choć moje pierwsze) CT 193

Miałem poczekać z publikacją na fornirowanie i standy ale po prostu muszę się podzielić z wami wrażeniami na gorąco!( jeszcze ręce się trzęsą).
    Konstrukcja znana i pojawiła się już na forum. Miały być to moje pierwsze więc szukałem czegoś prostego( jak się później okazało wcale nie takie proste:)
    Monacor SPH 60x z doklejonym magnesem, filtr: cewki powietrzne i kondenstatory Jantzen, rezystory mundorf mr, okablowanie 2x 2.5 OFC, skrzynki płyta wiórowa klej + 34 wkręty, wełna z owieczki.

Podpiąłem by sprawdzić czy warto kupować fornir i szlifierkę. Esh już pierwsze dźwięki upewniły, że tak a przecież po wygrzaniu się ma być jeszcze lepiej!
    Gra i na pewno lepiej niż maestro S na których stoi. Pewnie dużo w tym mojego entuzjazmu ale czuję się cholernie spełniony i zadowolony.
    Pierwsza płyta ( AIR Moon Safari) i już odkrywam ją na nowo. Wreszcie zaczynam rozumieć co to znaczy scena. Kolejna tym razem winyl SBB Memento z tryptykiem i aż usiadłem....
    Boże w głowie mam już tyle kolejnych konstrukcji. Tylko DIY!
    Jak okryję je należnym odzieniem obiecuję opisać całą przygodę.

Last edited by Bejrut; 23.09.2014, 22:50.

No aż dziw, że zmiatają Maestro patrząc po rozmiarach (nie słuchałem maestro nigdy). Dla polepszenia dźwięku możesz pobawić się z ilością waty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bejrut Zobacz posta
      Pewnie dużo w tym mojego entuzjazmu ale czuję się cholernie spełniony i zadowolony.
      Pierwsza płyta ( AIR Moon Safari) i już odkrywam ją na nowo. Wreszcie zaczynam rozumieć co to znaczy scena. Kolejna tym razem winyl SBB Memento z tryptykiem i aż usiadłem....
      Boże w głowie mam już tyle kolejnych konstrukcji. Tylko DIY!
      ...zaprzestań używania tego co stoi przy kolumnie na pierwszym zdjęciu, w takich ilościach (joke )

To mini horny, czy co to za konstrukcja ?

Skomentuj

Maestro S to konstrukcja, która tylko wygląda, ogólnie z tego co pamiętam dźwięk przeciętny.
        Te monacory jak na taki głośnik potrafią wyprodukować dużo basu.

Skomentuj

Czaruję...
        X