Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdn13/50/9 i seas 27tbfc/g

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdn13/50/9 i seas 27tbfc/g

Witam jestem w trakcie budowy kolumn na tych ze głosniczkach GDN 13/50/9/1 6 ohm i seas 27TBFC/G, i mam małe pytanko czy moge umiescic seas pod gdn równolegle czy musze odsunąc go nieco w bok. Z gory dziekuje za pomoc

Pod gdn? Ogólnie to możesz tak i tak zależy jak później zwrotnice zrobisz. Na głównej jest coś takiego jak optymalne wyznaczanie tw to zobacz sobie

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Przepraszam wkradł mi sie blad,nie pod, tylko nad Gdn em, tak to jest jak sie pisze z telefonu:-)
      Robię projekt na tych glosnikach i nie wiem jak umiejscowic seas-a czy w pionie nad gdn em czy moze odsunac w bok, czy będzie mialo to jakis wplyw na dzwiek

Skomentuj

Wpływ będzie miało bo zmieni się wpływ dyfrakcji na pasmo głośnika wysokotonowego. Przy czym powinno to się uwzględnić w zwrotce
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przesunięcie z reguły pozytywnie wpływa. Zobacz sobie symulację w edge i na stronie głównej art o tym.

Rozumiem że to te głośniki co się na grupie na fb dziś pojawiły

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Tak najbardziej to bym chcial klasyczny wyglad frontu czyli glosniki w pionie. Pogmeralem w necie i znalazlem gotowy projekt zwrotnicy pod gdna i morela z tym ze zamiast morela bedzie seas i zwrotka bedzie oddzielna pod gdna i oddzielna pod seas-a.

Skomentuj

To jak fizycznie wykonasz zwrotkę nic nie znaczy, dalej to będzie jedna zwrotka i powinna być dokładnie pod ten zestaw głośników, ten front i ułożenie głośników.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                Rozumiem że to te głośniki co się na grupie na fb dziś pojawiły
                Na fb nic nie wrzucalem bo nie mam 😁

- - - - - aktualizacja - - - - -

A Luszti co bys doradzil według Ciebie jak by to rozwiazac najlepiej.? Obudowa po odjeciu powierzchni zwrotki i głośników ma miec 13L strojona 50 hz .

Skomentuj

Zbudować, pomierzyć i zazwrotkować - jedyna słuszna droga :)

Skomentuj

Czaruję...