Zmontowałem ten DAC wg projektu http://www.pavouk.org/hw/spdifdac/en_index.html (SPDIF audio DAC with CS8416 and TDA1543).
W stosunku do projektu obniżyłem tylko napięcie zasilania TDA1543 z 8 do 7V. Pomimo radiatorków znacznie sie nagrzewały.
Po uruchomieniu jest taka sytuacja, że na wyjściach TDA1543 nie mam sygnału oraz na wyjściu RERR (pin 14) CS8416 mam poziom wysoki, czyli wskazanie błędu.
Podaję sygnał na wejścia Spdif i optyczne przełączając je odpowiednio wejściami sterującymi RxSel0 i RxSel1.
Wejścia sterujące SfSel0 (C-pin19, poziom H) i SfSel1 (Audio-pin15, poziom L) ustawiają format wyjściowy na 24bit/I2S.
Dostępne tryby "Data output format" to:
1. 24-bit, left-justified
2. 24-bit, I2S
3. 24-bit, right-justified
4. Direct AES3
U mnie jest "2".
Zaznaczę od razu że korzystam z TDA1543 bez "A" na końcu.
W schemacie ani w moim montażu nie dostrzegam błędów. Pozostaje wniosek, że CS8416 nie działa.
Czy ktoś z kolegów uruchamiał ten lub podobny układ ?
Chętnie skorzystam z doświadczeń :)
Niestety multimetr to za mało, aby zdiagnozować niesprawność :(
W stosunku do projektu obniżyłem tylko napięcie zasilania TDA1543 z 8 do 7V. Pomimo radiatorków znacznie sie nagrzewały.
Po uruchomieniu jest taka sytuacja, że na wyjściach TDA1543 nie mam sygnału oraz na wyjściu RERR (pin 14) CS8416 mam poziom wysoki, czyli wskazanie błędu.
Podaję sygnał na wejścia Spdif i optyczne przełączając je odpowiednio wejściami sterującymi RxSel0 i RxSel1.
Wejścia sterujące SfSel0 (C-pin19, poziom H) i SfSel1 (Audio-pin15, poziom L) ustawiają format wyjściowy na 24bit/I2S.
Dostępne tryby "Data output format" to:
1. 24-bit, left-justified
2. 24-bit, I2S
3. 24-bit, right-justified
4. Direct AES3
U mnie jest "2".
Zaznaczę od razu że korzystam z TDA1543 bez "A" na końcu.
W schemacie ani w moim montażu nie dostrzegam błędów. Pozostaje wniosek, że CS8416 nie działa.
Czy ktoś z kolegów uruchamiał ten lub podobny układ ?
Chętnie skorzystam z doświadczeń :)
Niestety multimetr to za mało, aby zdiagnozować niesprawność :(
Skomentuj