Co do tego jeszcze podłączyć (w niedużych pieniądzach) żeby wyjść analogowo na końcówki mocy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
USB Audio - forumowe "Amanero"
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaTo się powtórzę - mogę zająć się grupowym zamówieniem :)
Skomentuj
-
Ja też chętnie wezmę jeden komplet, nawet w częściach, nie musi być polutowany.
Trzeba by te oscylatory z mousera ogarnąć, przy zamówieniu za 200zł netto przesyłka jest free.
Zamawiając same oscylatory 12, 45, i 49 Mhz trzeba by 14 kompletów wziąć Przypominam linki:
https://pl.mouser.com/ProductDetail/...eUL2onuRYv8%3d
https://pl.mouser.com/ProductDetail/...BPSTJs8A%3d%3d
https://pl.mouser.com/ProductDetail/...uI1KN2gZn2k7p6
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaJa osobiście zostanę przy 22/24 MHz :) już takie mam, a 384kHz nie jest mi potrzebne.
Skomentuj
-
Aktualizacja firmware:
Urządzenie nie potrzebuje żadnego programatora, ponieważ nowe oprogramowanie wgrywane jest bezpośrednio przez USB i proces ten wygłada następująco:
1) Włączamy program z załącznika (FWUpdate.exe).
2) Podłączamy urządzenie przez USB.
3) Program powinien wykryć urządzenie i powinno się pojawić coś podobnego do ponizszego obrazka:
4) Klikamy na "Erase FW":
5) Klikamy "OK":
6) Klikamy "OK".
7) Odłączamy urządzenie od USB i od razu podłączamy na nowo.
8) Program powinien znowu wykryć urządzenie:
9) Klikamy "Update FW" i wybieramy firmware, który będę co jakiś czas wrzucał:
10) Klikamy na "Open" po wybraniu firmware i urządzenie zaczyna się aktualizować:
11) Zakończenie aktualizacji:
12) Klikamy "OK", odłączamy urządzenie od USB i od razu podłączamy na nowo.
13) Wszystko powinno działać :)
W załączniku jest także instrukcja w języku angielskim. Załącznik posiada też sterowniki.Załączone plikiLast edited by .3lite; 14.04.2018, 10:00.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaFirmware (14.04.2018):
Pierwsza wersja firmware w załączniku. Dostępne dwie kompilacje, wybór zależny od użytych zegarów, tj.:
6631A-2224-ALL.hex - zegary 24.576 MHz oraz 22.5792 MHz.
6631A-4549-ALL.hex - zegary 49.152 MHz oraz 45.1584 MHz.
0 (F3), 0 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 32kHz
0 (F3), 0 (F2), 0(F1), 1(F0) -> 44.1kHz
0 (F3), 0 (F2), 1(F1), 0(F0) -> 48kHz
0 (F3), 0 (F2), 1(F1), 1(F0) -> 88.2kHz
0 (F3), 1 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 96kHz
0 (F3), 1 (F2), 0(F1), 1(F0) -> 176.4kHz
0 (F3), 1 (F2), 1(F1), 0(F0) -> 192kHz
0 (F3), 1 (F2), 1(F1), 1(F0) -> 352.8kHz
1 (F3), 0 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 384kHz
Jest kilka modułów (między innymi sam posiadam taki na AK4118), które to wykorzystują żeby na wyświetlaczu pokazać częstotliwość.
I jeszcze drugie pytanie, czy w FPWR można wlutować zworkę czy ma jakieś konkretne przeznaczenie ?
Skomentuj
-
Mogę coś takiego dodać do jakiejś kompilacji, ale ja osobiście chce je inaczej używać :)
W praktyce 44.1k już robi to co chcesz (zobacz sobie F0 w Amanero - jego stan logiczny to 1 gdy częstotliwość jest wielokrotnością 44.1k). Możesz w FPWR (Flash Power) wlutować zworkę. Ten jumper jest tylko dla mnie jak spieprzę deskryptory USB :) Dzięki temu CM6631A wchodzi w DFU mode, wsadzam zworkę gdy jest uruchomiony i ładuję prawidłowy firmware.Last edited by .3lite; 15.04.2018, 17:45.
Skomentuj
-
Mam pytanie, dotyczące triamplingu - czy aby podłączyć się z trzema DAC-ami trzeba użyć trzech takich urządzeń? Czy wystarczy jedno takie urządzenie, z multiplikacją dokonaną za nim na osobnych płytkach? Chodzi mi wyłącznie o I2S.
I jeszcze jedno - czy podłączenie trzech takich urządzeń znacząco obciąży usb?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez irek Zobacz postaBez plebiscytu na nazwe sie nie obejdzie! wiem, ze forum potrafi wymyslec "cos ciekawego" :)
Jak widac ja juz zglosilem swoj pomysl :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez robertar Zobacz postaMam pytanie, dotyczące triamplingu - czy aby podłączyć się z trzema DAC-ami trzeba użyć trzech takich urządzeń? Czy wystarczy jedno takie urządzenie, z multiplikacją dokonaną za nim na osobnych płytkach? Chodzi mi wyłącznie o I2S.
I jeszcze jedno - czy podłączenie trzech takich urządzeń znacząco obciąży usb?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Moja propozycja nazwy - Ama3lite :)
Skomentuj
Skomentuj