Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

USB Audio - forumowe "Amanero"

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do tego jeszcze podłączyć (w niedużych pieniądzach) żeby wyjść analogowo na końcówki mocy?

Skomentuj

Zdefiniuj nieduże pieniądze - ale ogólnie najtaniej/najszybciej to kupić DACa z aliexpress :)

Skomentuj

Zaproponuj coś z ali co nie będzie znacząco ograniczało możliwości tego Turbo DACa.
        Nieduże pieniądze mam na myśli około 200zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
          To się powtórzę - mogę zająć się grupowym zamówieniem :)
          To już możesz mieć mnie na uwadze :)

Skomentuj

Ja też chętnie wezmę jeden komplet, nawet w częściach, nie musi być polutowany.

Trzeba by te oscylatory z mousera ogarnąć, przy zamówieniu za 200zł netto przesyłka jest free.
            Zamawiając same oscylatory 12, 45, i 49 Mhz trzeba by 14 kompletów wziąć Przypominam linki:
            https://pl.mouser.com/ProductDetail/...eUL2onuRYv8%3d
            https://pl.mouser.com/ProductDetail/...BPSTJs8A%3d%3d
            https://pl.mouser.com/ProductDetail/...uI1KN2gZn2k7p6

Skomentuj

Ja osobiście zostanę przy 22/24 MHz :) już takie mam, a 384kHz nie jest mi potrzebne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                Ja osobiście zostanę przy 22/24 MHz :) już takie mam, a 384kHz nie jest mi potrzebne.
                Twoje prawo ;] Tak patrząc to generatory 22.5792 w tym rozmiarze też ciężko dostać i trzeba będzie z mousera ściągać...

Skomentuj

Aktualizacja firmware:

Urządzenie nie potrzebuje żadnego programatora, ponieważ nowe oprogramowanie wgrywane jest bezpośrednio przez USB i proces ten wygłada następująco:

1) Włączamy program z załącznika (FWUpdate.exe).

2) Podłączamy urządzenie przez USB.

3) Program powinien wykryć urządzenie i powinno się pojawić coś podobnego do ponizszego obrazka:

4) Klikamy na "Erase FW":

5) Klikamy "OK":

6) Klikamy "OK".

7) Odłączamy urządzenie od USB i od razu podłączamy na nowo.

8) Program powinien znowu wykryć urządzenie:

9) Klikamy "Update FW" i wybieramy firmware, który będę co jakiś czas wrzucał:

10) Klikamy na "Open" po wybraniu firmware i urządzenie zaczyna się aktualizować:

11) Zakończenie aktualizacji:

12) Klikamy "OK", odłączamy urządzenie od USB i od razu podłączamy na nowo.

13) Wszystko powinno działać :)

W załączniku jest także instrukcja w języku angielskim. Załącznik posiada też sterowniki.
                  Załączone pliki
                  Last edited by .3lite; 14.04.2018, 10:00.

Skomentuj

Ja byłbym chętny na graty do dwóch kompletów....

EDIT: Czy Wam działa paczka z załączenia? Wygląda jakby się błędnie zuploadowała.
                    Last edited by MICHNIOR; 14.04.2018, 09:55.

Skomentuj

Poprawiłem. Teraz powinno już być OK :)

Powoli też poprawiam pierwszy post i dodaje nowe informacje.

Skomentuj

Otworzyłem zbiorowe zamówienie :)
                        Nie wiem czy zależy Ci na "rozgłosie", ale mógłbyś też otworzyć swój wątek na audiostereo, wtedy lista chętnych znacznie wzrośnie, tak podejrzewam.

Skomentuj

Zaakceptowałem :) Śmiało możesz założyć temat na AS, ale na pewno będę musiał domówić PCB :)

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/usbaudio-3...ro_138574.html
                            Zrobione :)

Skomentuj

Firmware (14.04.2018):

Pierwsza wersja firmware w załączniku. Dostępne dwie kompilacje, wybór zależny od użytych zegarów, tj.:

6631A-2224-ALL.hex - zegary 24.576 MHz oraz 22.5792 MHz.
                              6631A-4549-ALL.hex - zegary 49.152 MHz oraz 45.1584 MHz.
                              Załączone pliki

Skomentuj

Zapisałem się, dziękuję za projekt i inicjatywę!

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Firmware (14.04.2018):

Pierwsza wersja firmware w załączniku. Dostępne dwie kompilacje, wybór zależny od użytych zegarów, tj.:

6631A-2224-ALL.hex - zegary 24.576 MHz oraz 22.5792 MHz.
                                  6631A-4549-ALL.hex - zegary 49.152 MHz oraz 45.1584 MHz.
                                  Mam małe pytanie apropos tych firmware. Czy możliwe jest zdefiniowanie pinów 44.1 i P1-P3 aby podawały częstotliwość jak amanero ?

0 (F3), 0 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 32kHz
                                  0 (F3), 0 (F2), 0(F1), 1(F0) -> 44.1kHz
                                  0 (F3), 0 (F2), 1(F1), 0(F0) -> 48kHz
                                  0 (F3), 0 (F2), 1(F1), 1(F0) -> 88.2kHz
                                  0 (F3), 1 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 96kHz
                                  0 (F3), 1 (F2), 0(F1), 1(F0) -> 176.4kHz
                                  0 (F3), 1 (F2), 1(F1), 0(F0) -> 192kHz
                                  0 (F3), 1 (F2), 1(F1), 1(F0) -> 352.8kHz
                                  1 (F3), 0 (F2), 0(F1), 0(F0) -> 384kHz

Jest kilka modułów (między innymi sam posiadam taki na AK4118), które to wykorzystują żeby na wyświetlaczu pokazać częstotliwość.

I jeszcze drugie pytanie, czy w FPWR można wlutować zworkę czy ma jakieś konkretne przeznaczenie ?

Skomentuj

Mogę coś takiego dodać do jakiejś kompilacji, ale ja osobiście chce je inaczej używać :)

W praktyce 44.1k już robi to co chcesz (zobacz sobie F0 w Amanero - jego stan logiczny to 1 gdy częstotliwość jest wielokrotnością 44.1k). Możesz w FPWR (Flash Power) wlutować zworkę. Ten jumper jest tylko dla mnie jak spieprzę deskryptory USB :) Dzięki temu CM6631A wchodzi w DFU mode, wsadzam zworkę gdy jest uruchomiony i ładuję prawidłowy firmware.
                                    Last edited by .3lite; 15.04.2018, 17:45.

Skomentuj

Mam pytanie, dotyczące triamplingu - czy aby podłączyć się z trzema DAC-ami trzeba użyć trzech takich urządzeń? Czy wystarczy jedno takie urządzenie, z multiplikacją dokonaną za nim na osobnych płytkach? Chodzi mi wyłącznie o I2S.

I jeszcze jedno - czy podłączenie trzech takich urządzeń znacząco obciąży usb?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                      Bez plebiscytu na nazwe sie nie obejdzie! wiem, ze forum potrafi wymyslec "cos ciekawego" :)

Jak widac ja juz zglosilem swoj pomysl :)
                                      Moja propozycja nazwy - Ama3lite :)

Skomentuj

Zamieszczone przez robertar Zobacz posta
                                        Mam pytanie, dotyczące triamplingu - czy aby podłączyć się z trzema DAC-ami trzeba użyć trzech takich urządzeń? Czy wystarczy jedno takie urządzenie, z multiplikacją dokonaną za nim na osobnych płytkach? Chodzi mi wyłącznie o I2S.

I jeszcze jedno - czy podłączenie trzech takich urządzeń znacząco obciąży usb?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Moja propozycja nazwy - Ama3lite :)
                                        To lepiej chyba by było Am3lite :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11
                                          Prawie jak Amelinium xD
                                          Nie chciałbym umniejszać roli urządzenia, które jest tematem tego postu, ale nazwę amelinium zarezerwowałbym raczej dla wynalazku, który zmieni losy świata - np. wehikułu czasu.

:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X