Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PGA2311 Przedwzmacnacz 5.1 + Selektor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PGA2311 Przedwzmacnacz 5.1 + Selektor

Witam

Po dłuższym czasie postanowiłem zrobić upgrade mojego projektu na 3 x PGA2311 5.1

Dodaje krótki opis

Opis funkcjonalności:

-Regulacja głośności -95,5dB do +31,5dB z krokiem 0,5dB

-Regulacja głośności sterowanie pilotem i enkoderem

-Regulacja balansu wszystkich kanałów niezależnie (sterowanie pilotem i enkoderem)

-Funkcja Mute,(sterowanie pilotem)

-ON/OFF (sterowanie pilotem i switch)

-Zapamiętywanie nastaw po wyłączeniu

-Zegar czasu rzeczywistego + data układ oparty na PCF8583

-Zabezpieczenie termiczne włączające np wentylatory do chłodzenia końcówek mocy oparty na DS18B20

-Zwarta budowa, co pozwala również na swobodne zaaplikowanie w istniejącym wzmacniaczu.

-Współpraca z popularnymi wyświetlaczami 2x16 i 2x24 znaków, ze sterownikiem kompatybilnym z HD44780.

-Dwa Wyjścia Relay umożliwiające załączania zasilania transformatora końcówek mocy i zabezpieczenia głośników lub barwy

-Osobne linie zasilania dzięki czemu nic nie wprowadza zakłóceń do układu przedwzmacniacza.

-Osobna płytka zasilacza

-Pilot RC5 (każdy Philips)

-LED sygnalizujący ON/OFF

Dodane funkcje:

-Selektor wejść sterowany i2c na PCF8574
    3 wejścia stereo + 5.1

Układ jest przetestowany i sprawdzony mam gotowy jeden bez selektora we wzmacniaczu chyba piaty rok a drugi z selektorem na stole od jakiś 3 - 4 miesięcy
    Czekam na wasze opinie może ktoś by zorganizował zamówienie zbiorowe na płytki mogę nawet jeden układ wysłać komuś na testy do tego zamówienia
    Jak coś będzie pomyślane dalej to oczywiście wsad będzie udostępniony czy nawet Atmega poleci z płytką już zaprogramowana

Schemat i PCB

Last edited by kulamario; 25.06.2018, 01:09.
Czaruję...
X