Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

6 x 20cm Re audio Rt pro sub

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

6 x 20cm Re audio Rt pro sub

Projekt powstaje z czystej ciekawosci . Zbudowalczaleem juz kilka subow ale zawsze kusiło mnie zeby pojsc w ilosc a nie w wielkosc. Obliczylem skrzynie w winisd i zaczalem budowac. Zalozylem watek bo zawsze po drodze zaczyna mi brakowac motywacji wiec moze ten post bedzie moją mobilizacją.

Super sprawa
    Zawsze podobały mi się takie suby z kilkoma głośnikami !
    Co masz do napędu tego?

Skomentuj

Jeśli tam nie ma żadnych wzmocnień to będzie jeszcze kilka membran drgających Taki dookólny sub z tego wyjdzie :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Do czego służą te dwa puste miejsca po bokach?

Skomentuj

Jeśli się nie mylę to są to wyjścia tuneli, z tyłu pewnie będzie ścianka.
          Widziałem podobne rozwiązanie w jednej paczce gitarowej, po obydwu stronach głośnika były tunele.

Przynajmniej boczne ściany do wzmocnienia, a front to przydał by się naprawdę masywny, raz że podziurawiony zdrowo, a drugie że będzie tam 6 głośników się szarpać z powietrzem.

Fajny projekt, mam w samochodzie 8" RE Audio w zamkniętej paczce, nie jest to jakoś szalenie nisko grający sub, ale kopnięcie ma aż miło.
          Nawet mimo tego że napędza go jakiś pierd od Alpine, o mocy 140W w mostku ^^

Skomentuj

Front to 25 mm sklejka rosyjska . Najpierw do skrzyni przykrecilem listwy 20mm x 50mm z drewna klonowego do ktorej przykrecilem front.

Skomentuj

Do zasilania uzywam ztx 5000.1 RE audio. Te dwa miejsca to porty bassreflex jak sa odetkane dwa to mam 35hz czestotliwosc rezonansowa jak pracuje tylko jeden to 28hz (fajnie wtedy wygina dachem. Mialem te suby w zamknietej ale nie mialy zejscia zrobilem testowa na jeden glosnik strojona na 35 hertzow i objetosc 23litry i dopiero subik zaczal mruczec.

Last edited by zbyszekh; 10.07.2018, 16:39.

Skomentuj

Czaruję...
              X