Fajne głośniki . Ciekawe jak gra całość.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PROJEKT ARTUR L16RNX (Black Edition) M15CH002 (Nextell) R3004/662000 (Szpilka)
Collapse
X
-
Witam ,
Temat kolumn mocno się przedłużył ,ale kolumny sobie grają już w stanie surowym od dawna
Co do dźwięku, sądząc po cenie przetworników, powinna być klasa i nie zaskoczę tutaj raczej nikogo gdy powiem ,że tak też jest :)
Zestaw gra po jasnej stronie mocy , dużo detali , dużo powietrza i scena mocno do przodu... Ale mimo ofensywnego stylu ,nie ma tutaj mowy o żadnej natarczywości , bas moim zdaniem idealnie wkomponowuje się w schemat grania środka i góry ,które grają pierwsze skrzypce tutaj ,jest szybki na miejscu i potrafi zejść... ,jestem w szoku co te 16 robią ,biorąc pod uwagę ich cenę oraz rozmiar ,co do basu były największe obawy ,ale całkiem nie słusznie ...
Jak fundusze pozwolą ,nie długo skończymy temat kolumn i zrobimy finalne podsumowanie .
Jezeli ktoś chciałby przekonać się na własne uszy jak grają ,można pisać :)
- 3 polubień
Skomentuj
-
Takie same miałem odczucia co do basu l16rnx, niestety średnimi już nie gra... także bardzo dobry zabieg z nextelem :)Last edited by Pteterycz; 05.12.2021, 19:04.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 1 lubię
Skomentuj
-
Nextell to strzał w 10 , bardzo nie doceniany głośnik mam wrażenie , świadczy moim zdaniem o tym ilość konstrukcji na rynku DIY , może.sie mylę.... Jest chłodny w odbiorze ,przejrzysty ,ma taką świeżość w graniu, podobnie jak szpilka , która tutaj kręci śrubę jeszcze dalej i dopelnia obrazu ,masa detali ...
L16 bezproblemu radza sobie w 3 way ,dobrze zróżnicowany bas ,potrafiący zagrać szybko ,zejść dość nisko , dla mnie szok w tej kasie ,naprawdę robią robotę xD
Jak tylko Arturowi bedie się chciało, to je gdzieś zataszczymy na porównania :)
Skomentuj
Skomentuj