Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer by RuMaK STX GDN 27-300-4 SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer by RuMaK STX GDN 27-300-4 SS

Witam.Mam pare pytań.Powoli ruszają przygotowania do mojej pierwszej konstrukcji a mianowicie do subwoofera na STX'sie.Chciałbym usłyszeć wasze zdanie i uwagi a moze ktos już kiedyś robił podobną konstrukcję.Obudowa wynosi ok. 47l odjąć wzmocnienia,wygłuszenie itd. wychodzi ok 43l.Strojona jest na 40Hz,bass reflex 10cm i długości 27cm.Chce zeby był to sub aktywny ale niestety w ogóle nie znam sie na elektronice więc musze oprzeć się na czymś gotowym.W dobrej cenie a mianowicie:
    MIVOC AM120 Głośnik będzie skierowany w strone podłogi.Przednia ścianka jest zbudowana z 18mm i 16mm płyt wiórowych.Przód spróbuje okleić karbonem-włóknem szklanym.Pooozdro i czekam na odpowiedzi:)

Zamieszczone przez rumak_2006
    skierowany w strone podłogi
    ten głosnik sie raczej do takiego czegos nie nadaje ,jak odpalę jakiś film dosyć głośno i są powiedzmy strzały to ciężka membrama ma za duże wychylenie a co za tym idzie wali cewka natomiast na boku jest ok

Skomentuj

sikorb, jesli nie wiesz - nie mow!!! skad takie teorie w ogole? moze najpierw poczytaj, poucz sie i zrob cos sam a nie dajesz beznadziejne porady

Skomentuj

wiem bo mam i to nie teoria

Skomentuj

To nawet jeżeli tak jest( nie jest to powierdzone) to moge wziąść SC:) chociaż nie wiem czy to cos zmieni

Skomentuj

to ze wali cewka o nabiegunnik to nie nowina.. ale na pewno nie za sprawa umieszczenia glosnika w strone podlogi

Skomentuj

Ten glosnik tak niestety juz ma. Do 200W mocy jest ok a powyzej juz zaczyna pukac.

Dosc tani ten wzmacniacz mivoc am120 choc slyszalem ze czesto robia wyprzedaz jakis wadliwych.

Skomentuj

A czy ktoś robił już jakąś konstrukcje na tym głośniku??No niestety w tym przedziale cenowym najlepszzy jest chyba ten STX A ten wzmacniacz jest tani bo został wymontowany z oryginalnego suba ale jest fabrycznie nowy,pozatym jest gwarancja a jak nie to wpier*** hehe Pozdroo

Skomentuj

dozbieraj 40zl i kup MDS08 - zgra sie zdecydownie lepiej z tym wzmacniaczem no i zagra lepiej...

Skomentuj

Hmmm... zastanowiłbym się gdybym tylko wiedział co to jest ten MDS :grin: ale jest pewien problem-kończe już bude pod tego STX'a :sad:

Skomentuj

prosze mds08:)
                      http://www.bmm-electronics.nl/Produc...roduct_ID=5223

Skomentuj

Dzięki tylko co to za stronka?? :razz: i w ogóle ceny są w złotych czy w euro :???:

Skomentuj

w audiocomponets w off topic mozesz za niecale 150zl miec

Skomentuj

Fajny głośnik tylko ze 20cm:/ a pozatym mam już praktycznie obudowe pod tego ścierwowatego STX'a

Skomentuj

to jak chcesz mam 32 300 4 SS sxta=]

Skomentuj

nie dzięki :razz: do tego głośnika znowu bym musiał powiększać obudowe,a po ile byś go opchnoł?? :grin:

Skomentuj

glosnik jest nowy, podlaczony i sprawdzony czy gra, chcialem budowac suba, ale nie potrzebuje wiec glosnik lezy...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X