Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mildton 110 zwrotnica

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mildton 110 zwrotnica

Witam

Posiadam w/w kolumny i mam taki problem, iż jedna z kolumn gra ciągle gra inaczej od 2, ciszej, co chwile jakieś zniekształcenia są więc postanowiłem sprawdzić opór miernikiem i były duże wahania. Po ok 30minutach normalnego słuchania muzyki wzmacniacz jest gorący i się wyłącza.
    Prawdopodobnie jest coś w zwrotnicy ale nie mogę dojść do tego.
    Zwrotnica podpięta wg schematu sprawdziłem wielokrotnie czy wszystko dobrze podłączone.
    Wykluczyłem wzmacniacz, ponieważ podłączyłem pod 2 i to samo się działo.
    Głośniki wszystkie sprawne oryginalne w 2 kolumnach.
    Źródła dźwięku też zmieniałem i było to samo na dvd i komputerze.

Wrzuć zdjęcia tej zwrotnicy.

Skomentuj

Tymczasowo aparatu nie mam, ale jeśli to będzie jedyne wyjście to postaram się załatwić go.

Skomentuj

Na razie mozesz pomierzyc opor wszystkich przetwornikow czy nic sie wewnatrz nie zepsulo.

Skomentuj

xeen, moge i dac takie zwrotnice boleza mi dgzies na polce wyjete z mildtonow tylko musze zobaczyc czy 110 czy 75tek

Skomentuj

Ogólnie jak wyjmę z kolumny zepsutej basowy i podłącze jakiegoś stxa to też gra nierównomiernie. A ten niskotonowy z zepsutej jak podłącze do sprawnej kolumny gra normalnie. Czyli w tym przypadku zwrotnica chyba tylko została albo jakieś zwarcie w średnio tonowym? Możliwe to jest?

Skomentuj

xeen, ja bym stawial na zwrotnice przypuszcalnie przylozyles troszke mocy i cos sie z cewka stalo one byly z dosc cienkiego drutu

Skomentuj

Czaruję...
              X