Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kable w głosniku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kable w głosniku

Witam, zakupilem glosnik FOCAL'a 16 cm, Głosnik uzywany, nie wiem jaki to model bo nie ma oznaczen, te co były to na papierze i nie widac bo są pozdzierane.
    Głosnik ma podpiety pod wzmacniacz unitry.
    Dzisiaj troche zaszalałem i przestał grac. Okazało się, że pluzował się jedne kabelek w głosniku. Nie wiem czym mam go utwardzić, żeby trzymał się sztywno jak ten drugi, przy wiekszym basie on się rusza i chłosnik zaczyna charczeć.
    Oprócz lutowania chce go czymś pokryć, bo widze, ze ten obok kabelek jest czymś pokryty coś jakby klej.

mozesz pokryc to jakims lakierem ale poco??
    wystarczy dobrze przylutowac takie kabelki powinny byc jak najbardziej gibkie

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
      mozesz pokryc to jakims lakierem ale poco??
      wystarczy dobrze przylutowac takie kabelki powinny byc jak najbardziej gibkie
      Zadałem to pytanie bo widze, że kabelki sa optoczone jakąs gumą w miejcach gdzie były lutowane, dzieki temu są tam sztywne. No ale optoczyłem kabel cyną i jest równie sztywny :)

Teraz pozostaje mi tylko wytłumić brzegi głośnika i włozyc go spowrotem :)

Skomentuj

[quote="ralph03"]
        Zamieszczone przez LUKASZ
        Teraz pozostaje mi tylko wytłumić brzegi głośnika i włozyc go spowrotem :)

??? (kiego?)

Skomentuj

ja absolutnien ie wiem o jakie kabelki chodzi koledze?

Skomentuj

Pokręciłem, wiedziałem, że tak będzie :)

Chodzi mi o te cieniutkie kableki ktore są wlutowane w kosz głosnika. Poźniej od tych baleków idą już normalne grube kable.
            No i jeden mały kabelek się poluzował.

Mam jeszcze jedno pytanie juz nie o kable chodzi :)

Wytłumiłem na nowo obudowe, nie wiem czy nie przesadzilem z ta gąbką bo coś jakby głosnik nie wyrabial z cisnieniem. Jak daje głosniej to coś jakby strzelało, no słychać jak się głosnik porusza i nie jest to bas :(

Skomentuj

mozesz zrobic jakies foto?

Skomentuj

chodzi o lice pewnie.

Skomentuj

Czaruję...
                X