Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Vifa XT19TD 00-04 czy da się ją naprawić.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jak wygląda ta Vifa w ilości basu i jakości dzwięku w stosunku np: do HDS-ów czy AL170

Skomentuj

lepsza średnica , basu - hmmm, w zależności, szybszy, mniej mulący , ale w nieco mniejszej ilości, co nie znaczy że jest go za mało :)
      Z al xt18wh nie porównywałem bezpośrednio, więc się nie wypowiem.

Skomentuj

Dziękuje wszystkim za pomoc ,szczególnie Takero i Paweł.S jutro bede lutowal jak sie uda to wtedy zdecyduje co dalej poczac.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
          Co do Vify XT19 to znalazłem gdzie tkwi feler jest przerwa w połączeniu drucika który wychodzi z cewki i łączy się z cienką plecionką która biegnie do wsówki.Jutro spróbuje to delikatnie zlutować.
          no i mowilem ze masz tam szukac
          mam nadzieje ze sie uda...

Skomentuj

no i mowilem ze masz tam szukac
            mam nadzieje ze sie uda...

No cóż udało się i teraz tylko musze dokupić jakieś wofery pod które jest zwrotnica ale jak na razie to tylko Vifa XT18 wchodzi w grę.

Skomentuj

XT18WH, KEP, HDS152, SPH 176, XG18WH i to wszystko co znalazlem

Skomentuj

A jak myślisz co by się najlepiej sprawdziło w pokoju 20m2 tak żeby nie brakowało basu i średnicy? A jest coś na dwóch woferkach, a może 3way :razz:

Skomentuj

no wlasnie jest zwrotnica na 2xKep
                  i to juz wystarczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    no wlasnie jest zwrotnica na 2xKep
                    i to juz wystarczy
                    A jaki dokładnie to model głośnika, i jak wygląda jego jakość w stosunku do XT18WH.
                    A co najważniejsze gdzie znajdę projekt zwrotnicy.
                    Sorki że cię tak męcze ale nie chciał bym utopić 1000zł i być nie do końca zadowolony(i tak ci się należy czteropak)

Skomentuj

w 1000zl z dwoma kepami sie nie zmiescisz. one jakos ponad rok temu kosztowaly 230zl za sztuke - aktualnie ich cena oscyluje w granicach ponad 300zl. tu jakby co masz cala konstrukcje ze zwrotnica

Skomentuj

http://pszyszka.googlepages.com/

Skomentuj

No muszę powiedzieć że jestem zaskoczony opisem Borysa co do KEP-ów, wyraźnie dał do zrozumienia że grają lepiej od Vify ale nie wiem czy to mój budżet wytrzyma( tym bardziej że i wzmak będę musiał zmienić) no ale zobaczymy jak nie to zrobie na XT18WH albo HDS-ie

[ Dodano: 2008-05-02, 18:17 ]
                          No więc pogrzebałem trochę w Goglach poczytałem opinij i z tego co wyczytałem to podobno warto zainwestować w KEP-y.

A wiecie może gdzie można dostać taniej KEPy bo znalazłem po 260zł a Boryso kupował po 190 a to dość znaczna różnica?

Skomentuj

Czaruję...
                          X