Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowa basu? mozliwe?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budowa basu? mozliwe?

jako ze jestem nowy to standardowo sie witam :)
    a teraz konkrety a mianowicie posiadam w piwnicy piecyk do gitary basowej i z racji ze go nie uzywam lezy sobie i zbiera kurz :) wiec postanowilem podpiac go do komutera efekt niestety nie był tak zadowalajacy jak wtedy gdy podpinałem suba samochodowego hehe wiec tu moje pytanie da sie taki wynalazek przerobic jakos na cos co dało by z siebie czysty głeboki bas? czy jest sens wogole sie w to bawic? jesli do odpowiedzi na te pytania potrzebujecie wiecej info to pytajcie a odrazu odpowiem :)

musialbys dorobic filtr aktywny, ale glosnik pewnie i tak nie zagra jakos wybitnie basem jesli to np szerokopasmowka, sproboj go na poczatek uciac programowo na np 100Hz i zobacz jak gra :)

Skomentuj

Jak masz piec i chcesz suba to go sprzedaj, bo po pierwsze - żal to psuć, a po drugie to byłoby bez sensu...

Skomentuj

w tym problem ze nie znam sie na takim sprzecie i nie wiem gdzie mial bym to puscic :) w allegro sie bawil nie bede bo to sporo wazy :)
        z tyłu na piecu jest taka naklejka:

odkrecilem dzis tylna klape i ukazal mi sie sporych rozmiarow glosnik ktory wyglada tak:

jak myslicie da rade?

Skomentuj

na allegro kupujacy czesto przyjezdzaja po sprzet - tym bardziej jesli sa to kolumny czy wlasnie cos tej wielkosci...

Skomentuj

heh nie chce sie bawic w allegro i inne tego typu... jesli ktos z tu obecnych chce to kupic to zapraszam :) ale jesli nie ma chetnych to prosze o pomoc w zabiciu tego <devil> powiedzcie mi czy ten glosnik nadaje sie na suba czy nie?

Skomentuj

Zamieszczone przez literkowy
              powiedzcie mi czy ten glosnik nadaje sie na suba czy nie?
              zdecydowanie nie.
              Więc albo to sprzedaj i kup głośnik na suba, albo nie sprzedawaj i kup głośnik na suba :)
              Innego wyjścia nie ma niestety.
              Ten piec możnaby na allegro nieźle całkiem sprzedać pewnie, więc wybór należy do Ciebie.

Skomentuj

niezle tzn jak myslisz za ile?

Skomentuj

poszukaj na allegro po ile chodzą podobne i będziesz znał rząd wielkości...

Skomentuj

ALbo wejdz na pierwsze lepsze forum gitarowe i od razu znajdziesz chetnych pewnie..
                    http://forum.woobiedoobie.com/gitarabasowa
                    http://www.trioda.com/forum/viewforum.php?f=19
                    http://www.trioda.com/forum/viewforum.php?f=2
                    ALe ogolnie z czego co widze to glosnik jakis szajsowaty...

Skomentuj

Czaruję...
                    X