Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowa monitorów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budowa monitorów

Witam jestem tu nowy i witam wszystkich jak coś nie tak to mnie pokierujcie w odpowiednie miejsce.

Chciałbym zbudować sam monitory do pokoju ok 18 m2.Słucham różnej muzyki ale chciałbym

żeby miały przestrzeń i basik który lubię.

Na głośniki + zwrotnicę mogę przeznaczyć ok 400zł.Pytanie czy da sie coś fajnego zmontować proszę o radę bo dopiero zaczynam a chciałbym żeby fajnie grało.Jako wzmacniacz na razie mam marantza sr 50l.chciałbym od podstaw zbudować ale mam też stare unitra space może z nich się da cos wyskrobać.

200zł na kolumnę - niewiele dość, ze 150zł na głośniki, może 18akx + pj ?

Skomentuj

moge delikatnie zwiększyć budżet,ale to co zaproponowałeś to mogę jaśniej ,a ile by trzeba kasy żeby dołożyć by było ok?Chciałbym z basrefleksem obudowę,fajny głośnik tylko czy zagra jak chce?

Skomentuj

jakbyś mógł kasy nieco dołożyć i zamiast monitorków wolałbyś podłogówki to możnaby się szarpnąć na 3 drogi na stxach :
        -gdn 22 scx
        -gdm 14 scx
        -gdwk pj

Skomentuj

Chcę monitorki bo już mam zrobione podstawki i na podłogówki przyjdzie jeszcze czas.dorac cos bo ja jestem zielony kompletnie a mam wielkie chęci na robótkę.

Skomentuj

Skomentuj

super takero, cos o brzmieniu tego STXa?

Skomentuj

A jaką by miały wielkość te monitory tzn jakbym zastosował te głośniki to ile litrów i jak to pobliczać pomóżcie lamerowi pozbierać to wszystko do kupy i

Skomentuj

pszemo, wymiary moge ci policzyc. ale jaka jest optymalna pojemnosc to niestety niepowiem...

Skomentuj

byłbym wdzięczny baaardzo za policzenie bo jak bym juz coś miał to zamawiam te głośniczki co w poście wyżej myśle że bedą ok.Chyba że masz inna propozycję bo moze dołożyc na lepsze a ze zwrotkami poczekać trochę na kasę.j

Skomentuj

dokladac to mozna prawie w nieskonczonosc. jakbys mial ok 450zl na glosniki to mozesz zrobic klona Ostinato 2000. glosniki to vifa wiec duuuzo lepsze od STXow. tylko ze do tego zwrotnice ok 150zl (zwrotnice + b-r + terminale itp) oraz obudowa
                      tak wiec zastanow sie ile mozesz dokladnie wydac

Skomentuj

dobra zostaje przy stx a na lepsze to poczekam bo jak mi te wyjadą to zrobię następne lepszę za jakiś czas tylko podłogowe.Poproszę tylko o wymiary skrzynki jak możesz mi to zrobić a chciałbym też wiedzieć jak to się robi to może bym sam pokominował albo gdzie szukać info

[ Dodano: 2008-05-17, 14:44 ]
                        witam moge liczyc na pomoc w policzeniu wymiarów obudowy pod te głośniki?GDN-17-140-8-SCX,GDWK-10-200-8-PJ

[ Dodano: 2008-05-17, 21:36 ]
                        Wysłany: 2008-05-15, 23:46
                        dobra zostaje przy stx a na lepsze to poczekam bo jak mi te wyjadą to zrobię następne lepszę za jakiś czas tylko podłogowe.Poproszę tylko o wymiary skrzynki jak możesz mi to zrobić a chciałbym też wiedzieć jak to się robi to może bym sam pokominował albo gdzie szukać info

[ Dodano: 2008-05-17, 14:44 ]
                        witam moge liczyc na pomoc w policzeniu wymiarów obudowy pod te głośniki?GDN-17-140-8-SCX,GDWK-10-200-8-PJ

Skomentuj

Czaruję...
                        X