Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w doborze wzmacniacza do stx-ów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w doborze wzmacniacza do stx-ów

Witam mam zamiar zbudować kolumne na głośnikach:
    GDN-22-120-8-SS
    GDM-17-150-8-SS
    GDWK-10-200-8-PJ
    i tu moje pytanie jakiej mocy musi być wzmacniacz, aby wyciągnąć z tych głośników to co potrafią?? Jeśli macie jakieś propozycje czym to napędzić będę wdzięczny.
    Aha moje fundusze na wzmaka to ok 400 zł

beznadziejne głośniki i do tego nie ma do nich zwrotnicy,
    ostatnio powstałą zwrota do :
    22 scx
    gdm 14 scx
    pj

Dużo lepsze głośniki, niewiele droższe no i przede wszystkim jest zwrota.

Za 400zł masz uniampa.

Skomentuj

A przed uniampa potrzebny jest jakiś przed wzmacniacz bądź amplituner??

Skomentuj

nie potrzebny, takero dobrze mowi, zostaw te glosniki w spokoju bo nic dobrego z nich nie bedze .. :???:

Skomentuj

No a co z kontrolą basów wysokich tonów i takie tam czym to kontrolować??

Skomentuj

Jak masz w miarę dobre kolumny to ci ta regulacja nie jest potrzebna., to tylko psuje jakoś dźwięku. A z tego co słyszałem uniamp gra super i nic nie trzeba regulowac. A jak już musisz to chyba w kompie masz możliwośc regulacji tonów :wink:

Skomentuj

Kontrola wysokich i niskich tonow? Regulacja barwy? Jesli o to ci chodzi to powiem ci ze zwrotnice z pomiarami itditd robimy po to zeby zestaw gral plaska charka i ladna barwa, nic nie poprawisz stosujac dodatkowa regulacje, jedyne co to zwiekszysz troszke zniekrztalcenia stosujac dodatkowa elektronike w wzmacniaczu. Odstepstwo od tej reguly to bas ktory w zaleznosci od potrzeb czasmi sie podkreca itditd.. ale to mozesz zrobic na źrodle dzwieku.

Skomentuj

tomek1lol, weź poczytaj bo z tego co tu piszesz to zielonego pojęcia nie masz o temacie...

Skomentuj

jestem pewien, ze gdybys uslyszal prawidlowo wykoanne kolumny i probowal macac potki we wzmaku to docelowo bys je ustawil na 0...

Skomentuj

tomek1lol, jak juz musisz korektora uzywac to pobaw sie w kompie. a no i z tego co slyszalem to szykuje sie jakis preamp do uniampa...

Skomentuj

Czaruję...
                    X