Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki amplituner po Denonie 1905

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki amplituner po Denonie 1905

Otoż chce kupić w miarę dobry amplituner który by zastąpił mi mojego denona cena do 1200zl (może być używany).Głownie będzie używany w 5.1.Myślałem nad HARMAN/KARDON AVR 132 ale wątpie aby te 30 wat dało rade zasilić JBL Northridge E 60 i pokój 38m.Co polecacie innego do tej kwoty.

Inne kolumny:P

Skomentuj

Kolumn na pewno nie będę zmieniał

Skomentuj

Zmieniajac tego Denona na HK 132 byc moze nie odczujesz zadnej roznicy, natomiast zmieniajac te ..hmm.. kolumny na pewno poprawisz brzmienie zestawu.. ale jesli upierasz sie przy takiej wymianie wzmaka no to rob jak uwazasz.

Skomentuj

a ten Twój denon nie ma pre out przypadkiem?

Skomentuj

Chyba ma wyjście pre out.Jednak chcę sie dowiedzieć ja ten harman wypada mocowa w porównaniu z denonem 1905 niby denon ma 7x115 natomiast harman 5x40.A co sadzicie o YAMAHA RXV-661,Onkyo TX-SR505E lub KODA AV 600.

Skomentuj

to jak ma pre out to niczego nie zmieniaj tylko dokup sobie końcówki mocy po prostu - zdecydowana różnica będzie, oczywiście na plus :)
              Zapomnij że jakimkolwiek ampli za normalną cenę napędzisz normalne 3 drogi...
              (swoją drogą te JBLe to kiepskie kolumny i zamiana ich wniosłaby najwięcej)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                (swoją drogą te JBLe to kiepskie kolumny i zamiana ich wniosłaby najwięcej)
                Tak jak wyzej juz napisalem zmiana wzmaka moze poprawic odsluch o moze 10% tego czego dokona zmiana tych kolumn na inne ale autor watku jest z nich bardzo zadawolony najwyrazniej :)... tylko po co w takim razie zmieniac ampli?

Skomentuj

Kupowanie super wzmacniacza do średnich kolumn nic nie wniesie. Zmień kolumny napewno poczujesz więcej świeżości, bo wzmacniacz który masz pociągnie wiele dobrych konstrukcji.

Skomentuj

Czaruję...
                  X