Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na STX-kilka pytań......

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub na STX-kilka pytań......

na wstępie witam wszystkich forumowiczów!!!
    Otóż planuje budowę suba na którymś z głośników oferty STX-a...
    ale co tu wybrać??? na sam głośnik mogę wydać około 150 zł......
    pokój to około 25 m^2
    sub do wszystkiego (filmy i muzyka przedewszystkim)
    bylby on podłączony pod jeden z 4 kanałów wzmaka onkyo A-8420 (coś koło 4x40 wat w RMS)........
    odudowa hmmmmmm???
    mysle raczej o 4th lub 6th gdyż głośnik bdz w nich bezpieczny a to wazne ze względu na niektórych gości w moim pokoju......... pomóżcie :)

Zamieszczone przez kamil1987b
    mysle raczej o 4th lub 6th gdyż głośnik bdz w nich bezpieczny a to wazne ze względu na niektórych gości w moim pokoju......... pomóżcie :)
    a masz jakieś doświadczenie do z tego typami obudów bo to wcale nie jest takie proste.
    40W na suba to raczej słabo bo na suba to przynajmniej 8" a stx'y są mocożerne

Skomentuj

bylby on podłączony pod jeden z 4 kanałów wzmaka onkyo A-8420 (coś koło 4x40 wat w RMS)........
      zapomnij :)
      ten wzmak ma 2 kanały tylko i 4 wyjscia.

ale co tu wybrać??? na sam głośnik mogę wydać około 150 zł......
      dolicz jeszcze wzmak do suba bo tego nie masz :)

Skomentuj

no chyba bd musiał pomyśleć o jakimś panelu na tył do niego....... wzmak zgadza sie stereo ale z 4 wyjściami (mój mały bład) .... głośnik raczej nie większy niż 10" bo trzeba mieć miejsce na takiego...... o trudnościach wie przy tego typie skrzyniach ale chce meć coś porządnego........

Skomentuj

sub do wszystkiego (filmy i muzyka przedewszystkim)
          a to jest jeszcze jakies inne zastosowanie? no moze estetyczne...
          pomysl glupi z 3 powodow.
          1 - wzmacniacz niema 4 koncowek mocy! ;]
          2 - niemasz kontroli nad wszystkimi kanalami osobno
          3 - za malo mocy

mysle raczej o 4th lub 6th
          kolejna poczatkujaca osoba ktora sie pcha w band-pass - co wam odbija? :???: a wiesz co to maskownica?

o trudnościach wie przy tego typie skrzyniach ale chce meć coś porządnego........
          ale to niema nic wspolnego. typ obudowy niezmieni brzmienia glosnika

napisz jakie masz kolumny i jakie masz doswiadczenie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            napisz jakie masz kolumny i jakie masz doswiadczenie
            i ile kasy na CAŁEGO suba ze wzmakiem :)

Skomentuj

hmmmm wiem co jest maskownica i jeszcze kilka innych rzeczy :lol: :lol: :lol: kolumny to będą pracować z tym nastęoujące NEW MILDTON 80 po całkowitej odnowie (nowe głośniki i reszta środka,zostają tylko obudowy)

jeśli idzie o wzmacniacz znalazłem takie coś http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=7c769482

jest to końcówka na mostku TDA 7294,do tego zasilacz lub wersja z zasilaczem http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=7c769482.
              myśle że to 70/130 watt w RMS wystarczy do jakiegoś lepszego STX???
              ja tylko zaproponowałem 6th (w końcu człowiek uczy sie na swoich błędach co nie?!), ale równie dobrze może być BR (z takimi mam już troszkę doświadczenia bo składałem do samochodu znajomym i wszyscy sobie bardzo chwalą moje wytwory w porównaniu z tymi skrzyniami sklepowymi z przedziału 150-300 zł....
              mam całe wakacje na zebranie kasy i zestawienie wszystkiego

[ Dodano: 2008-06-23, 08:30 ]
              moje nie dopatrzenie..... http://www.altron.com.pl/...z&sid=7c769482. ta końcówka jest stereo

Skomentuj

Ale jak masz 150zł to kupuj MDS 08 :) 8 cali, gdzieś wspominałeś że miejsca nie za dużo... Będzie akurat :) odsyłam do tematu tego http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...er=asc&start=0

Skomentuj

tylko ze troche bez sensu jest pchac 8" do takich kolumn :???:
                  moze lepiej bedzie z STX GDN 27-150

Skomentuj

Czaruję...
                  X