Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dyktafon bądż rejestrator cyfrowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dyktafon bądż rejestrator cyfrowy

Witam
    Mam komputer chciałbym nagrywać .
    Nie tłumaczcie mi że mikrofon ,karta, przedwzmacniacz itp,itd.........bo z tym wyszło fatalnie.
    Słyszałem że można wokal nagrać na dyktafon póżniej przez USB wrzucić na komputer.
    Co o tym myślicie bądż może macie jakieś inne pomysły.
    Pozdrawiam.

jaki wokal, chcesz śpiewać ? jak tak to dobry mikrofon pojemnościowy do kompa dobra karta dźwiękowa i jazda, jaki znów dyktafon hehe.

Skomentuj

chyba sobie jaja robisz myśląc że nagrywając coś na dyktafon (które kompresują w większości dźwięk) potem przenosząc to na komputer otrzymasz lepszej jakości dźwięk niż poprzez mikrofon podłączony do komputera

no chyba ze masz mikrofon w stylu http://www.allegro.pl/item384194077_...e_wroclaw.html
      a dźwięk z tego mikrofonu nagrywasz "rejestratorem Windows" to wtedy jakość będzie podobna

PS to chyba do działu offtopic chciałeś napisać

Skomentuj

Kup dobry mikrofon, na przykład jakiegoś któregoś shura beta (tylko żadne wynalazki w postaci stega line, samson, alphard) do tego dobrą kartę dźwiękową i co jakiś dobry program do nagrywania (nie znam się jakie są dobre, osobiście do nagrywania czegoś używam audacity i mi to wystarcza :) ) No i jak chcesz nagrywać to przydało by się wytłumione pomieszczenie...

Skomentuj

Mój telefon nagrywa dobrze, chcesz kupic

A tak poważnie. Kup porządne porządny osprzęt a nie narzekaj na to że kiepsko Ci nagrywa z kompa. Dokladnie jak melisław mówi kup coś pokroju Shure czy AKG. Alphard też robi dobre jak i złe mikrofony tak że nie skreślaj całej firmy. Stage line też ma pare udanych oraz samson ma bodajże jeden w miare przyzwoity. Karte Audigy czy Audigy 2 w lepszej nieokrojonej wersji, mikser audio do tego i wytłumić troche pomieszczenie, dać dywan pod stand na mikrofon, okleic stand chociażby taśma bitumiczną i zyskujemy coś jakości lepszej niz mp3, chyba że po prostu głos nie taki jak powinien być masz a z gówna bata nie ukrecisz :mrgreen: Aha i kabelki lepszej klasy (bez przesady) by sie sprzydały. Do nagrywannia polecam Cubase lub CoolEdit bajer programy :grin:

Skomentuj

Nie przekreślam całej firmy ale niech chłopak nie ryzykuje A tak wogóle to co ty chcesz tworzyć? Mini studio?

Skomentuj

najwazniejszy jest program do rejestrowania i jakas lepsza karta. na zwyklym mikrofonie od sluchawek przekonalem sie jak duzo psuje rejestrator windowsa. nagrywajac tam niewiele slychac. jednak uzywajac juz creative recordera nieslychac juz zadnych szumow a mikrofon staje sie tak sczuly ze zbiera dzwieki z prawie calego mieszkania...
              strach pomyslec co bedzie sie dzialo na pozadnym mikrofonie :P

Skomentuj

Czaruję...
              X