Na pewno zastosuje klasyczne ułożenie głośników. Ale nadal wątpliwości z tymi objętościami bo na pewno wysoko tonowy będzie w swojej komorze tzn. tak jak na samym początku tematu było pokazany rysunek poglądowy że będzie przyklejony bądź przykręcony dodatkowy kawałek płyty od wewnątrz tak aby zamknął komorę dla głośnika, jeśli chodzi o średniaka to nie wiem czy pomniejszać jego komorę dorzucając płytą żeby zmniejszyć znacznie wielkość i objętość jego komory w sumie to jest pokazane na tym rysunku poglądowym na samej górze tematu. A i tak się zastanawiałem jeśli mi wychodzi objętość gal nisko tonowego 34,8 Litra to jeśli będę chciał ją zmniejszyć to w sumie mogę zwiększyć tą pusta mokre pod nisko tonowym (Wystarczy podnieść jedna ściankę do góry ) ale tu się nasuwa pytanie czy trzeba zmieszać tą komorę i czy zostawić te 34,8 litra ???????
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomoc w budowie pierwszego zestawu Audio
Collapse
X
-
komora dla wysokotonowki jest w 90% zbedna poniewaz te glosniki i tak juz sa zamkniete (pozostale ok 10% to nieszczelne lub z otwarta komora)
komora na sredniaka moze byc wieksza - raczej nic nie zaszkodzi
komory na niskotonowy tez niemusisz zmieniac - jest OK
jak ci nie pasuja te wymiary to moge wieczorem nowa skrzynie zrobic :P
Skomentuj
-
Aha tzn. że nie robić żadnych udziwnień na wysoko tonowy i średnio tonowy zostawić jak jest bez zbędnych desek i tylko odpowiednio wygłuszyć. Jeśli oczywiście możesz Pawle. S i był bym bardzo wdzięczny za to oczywiście to też będzie do konsultacji czy ta czy inną :-)
[ Dodano: 2008-07-11, 09:58 ]
Hej i jak ktoś mi doradzi czy już robić ta obudowę bo płyty czekają na pocięcie ty czekam na to żeby ktos mi doradził czy nic nie zmieniać w tym projekcie. I czy ktoś mi pomorze w ustaleniu BR czyli częstotliwości i ogólnych wymiarów. Bo ja kompletnie nie wiem jaki zastosować. http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...9ad928c878c5d0
A i jeszcze może mi ktoś napisać jakie wygłuszenie zastosować czy ma być to gąbka czy wata albo cos innego no i tak na oko gdzie i ile zmontować .
Skomentuj
Skomentuj