Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co byście powiedzieli na to ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co byście powiedzieli na to ??

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...7a-p-1175.html
    fajna promocja, nic tylko brać.
    Jak sprawuje się ten głośnik ?
    Chciał bym zrobić głośniki takie które były by lepsze od zestawu [x2 GDN 20/60 GDM 16/80 i gdwk 9/120]

Myślałem żeby kupić 4 takie ushery i po dwa na jedną kolumne do tego jakiś wysokotonowiec, zwrotke myślę że się jakoś załatwi.
    Jaki wysoko polecacie ? I czy zagra to równie głośno jak wyżej wymieniony obecny sprzęt? ?
    A jeżeli nie ten głośnik to co ? Chciał bym żeby w jednej kolumnie były co najmniej 3 głosniki [2x Średnio-niski i wysoki ] i grało głośno.

ACHA Najważniejsze ! KOLUMNY MAJĄ GRAĆ Z SUBEM NA GDN 30/120 :))
    Słucham wszystkiego, ale głównie techno. Kwota, narazie tak żeby całość wyszła do 900zł
    Pozdrawiam
    Chciał bym żeby kolumna miała 1m wysokości, nie chce robić czegoś mniejszego niż mam :) a dla głośnika 20 cm około 60 l styknie ; )

Myślałem o czymś takim bo mi się podoba ! a jak nie to jakieś tańsze kupić srednio-niskie, przepraszam że tak ale jest że tak powiem bardzo podekscytowany tym że mnie taka chęć wzięła i wogóle, jeszcze budżet poznam swój ale narazie tak wstępnie myślałem o takiej kwocie.

Zastanawiam się jak chcesz się zmieścić w 900zł ?

4x 150 = 600zł
    2x wysokotonowiec = 300zł
    900zł

Na wysoko tonowym możesz oszczędzić pewnie, ale gdzie kasa na zwrotnice/obudowę ?

gi

Skomentuj

Zamieszczone przez quake222
      Zastanawiam się jak chcesz się zmieścić w 900zł ?
      dlatego napisałem, może macie jakąś inna propozycje ? Tańszą?
      To jest tylko przykład jestem otwarty na wszystkie propozycje ; )

A może tylko jednego takiego ushera ?? Jak by to wtedy zagrało ?

Skomentuj

Zamieszczone przez quake222
        Jak by to wtedy zagrało ?
        troszke ciszej

Skomentuj

troszkę tzn ??? będzie zauważalna różnica ? znaczy czy duża ?:d
          a czy opłaca się zrobić tego jednego ushera 8137A i woskiego dać ushera T-9930
          co o tym sądzić ?

Skomentuj

różnica wyniesie 3dB. Jesteś w stanie sam zaprojektować zwrotnice do tego zestawu? Bo jeżeli nie to niema sensu i lepiej wybrać jakiś zestaw, do którego dostępny jest projekt zwrotnicy.

Skomentuj

no właśnie niejestem wstanie :( to jest problem.
              Wszystkie DIY przeglądałem i powiem szczerze że nie mogę się zdecydować, to za drogie to za tanie. Sam nie wiem .... za dużo tego ; )

Skomentuj

Czaruję...
              X