Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ja nie chce alfredów!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja nie chce alfredów!

Jescze nie zaczełem skłądac kolumn i zaczełem myśleć nad subem. Głośniki w których rozważam to:
    2 * arn226- fajne, ale przeniosą 10hz niżej niz moje kolumny, chyba nie warto...
    SW1003z 1203z- spoko wyglądają, symulacje cieszą oko ale podobno sa słabe
    CW 1002c 1202c- fajne charki fajne p[arametry ale wyglądają dziadowsko!!

Poradźcie mi jakąś 25cm (ARNy sdtanowia wyjątek, nie, nie skusze się na 20/80, może są super ale mały...) lub 30cm w cenie do 200zł... Chodzi o jeszcze jedną prostą rzecz- ma wyglądać, etsetyka jakas musi być. Nie musi być super jakościowo, tylko żeby nie odbiegał od kolumn na arnach 188/08 i gdwk11/100 (zamknięta) i miał zejście do tych 35 hz czyli 20hz poniżej kolumn...

Moze arn 312 - na allegro dostaniesz za jakieś 190 zl.

Skomentuj

heh polecilbym cw1202c ale jak mowisz ze ci sie nie podoba... ale moze cw w band-passa ?? nie bedzie go widac :>
      pozdro

Skomentuj

po co na allegro sloro mozna kupic np w elmuzie tez za 190zł????

Skomentuj

Czy robienie takiego kkchchcrrrrrrr w głośniku moze być spowodowane odczepieniem się kalbi od cewki czy jakos tak ?

Skomentuj

moze albo waleniem o nabiegunnik

Skomentuj

A co to jest i czy samemu moza to jakoś naprawić ?

Skomentuj

to cos z tyłu za magnesem, raczej nie ,

Skomentuj

jak jest jakies "kkchchcrrrrrrr " czyli szumy czy znieksztalcenia itp to napewno nie sa kable urwane od cewki

Skomentuj

Jest słychać jakieś chrupanie jak mam na regulacji głośnosci na 50-60%ustawione a w wave na 100% to jak wezme na ok. 30 % w Winampie to tak się dzieje przy dobrym basie ! Do 30% bas jest milutki i mocny !

Skomentuj

to stukanie o nabiegunnk, pewnie basy w winamp ie masz na maxa? rób tak dalej to zniszczysz głosnik

Skomentuj

ale przeniosą 10hz niżej niz moje kolumny, chyba nie warto
                        heh....dla pasma 40-50Hz to te 10Hz toż to w okolicach nieco mniej niż pół oktawy (to tak na oko, liczyć mi się nie chciało ), a wbrew pozorom to bardzo dużo.

Skomentuj

dokladnie jak pisze poprzednik...10 Hz to juz gra warta swieczki...
                          wez tesle 312....podobnoo fajnie gra (ja osobiscie bardzo lubie dzwieki tesli) a do tego na tym glosniczku jeszcze nie ma suba no forum.

Alfredy z seri CW juz mi sie przejadly i czytanie kolejnego posta ze ktos chce na nim cos zrobic nudzi mi sie bardzo...

Jezeli rozwarzasz CW to opcja szukaj i bedziesz wiedzial o nim wszystko...

Skomentuj

ano tesla 312 jest fajniutka ;]

Skomentuj

i do niej nie bedziesz musial budowac jakiegos kosmicznego wzmaka....wystarczy 150 W w zupelnosci..........

Skomentuj

do tommi666
                                mi takie odgłosy krchhhhhh wydawały głośniki jak TDA we wzmaku miał za słabe chłodzienie

Skomentuj

Zacznijmy od tego, że to alphard podrabia głośniki lepszych firm. Widziałem głośnik indentyczny jak alphard tylko miał inny kolor kosza i inny napis:P

Skomentuj

Ja też polecam tesle 312 jest cool

Skomentuj

Czaruję...
                                    X