Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przerobka Tonsilow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przerobka Tonsilow

Czesc mam 2 pudla po tonsilach, chcialbym je zrobic na nowo. Sa to kolumny 2 drozne, w pudle zamknietym,

Chailbym abyscie mi podpowiedzieli jak mam je zrobic jakie wytlumienie, czy zrobic bass reflex, jakie glosnieki (modele) chcialbym zrobic z nich no HI-enowe kolumny

wymiary jej to 19x33,5x20 liczac z zew.
    Załączone pliki

a nie latwiej zrobic nowa bude pod jakies wybrane glosniki niz wybierac glosniki do budy ??
    poza tym te pudla ktore masz nie wygladaja zbyt pieknie wiec nie wiem czy jest sens je wykorzystywac...
    a jak juz musisz cos w nie wsadzic to powiedz jaki jest litrarz wew. i jakie sa dziury na glosniki ??
    pozdro

Skomentuj

głośniki:
      odpowiedniki z STX tego co było (obojętnie co, tylko żeby w otwory poasowało),
      zwrotnica:
      to co było albo jakaś prowizoryczna,
      wykończenie:
      srebrna lub czarna okleina, ewentualnie w kolorze drewna (w sumie to według gustu przyszłego użytkownika),
      czy zrobić bass-reflex ??
      koniecznie,
      przeznaczenie:
      sprzedać dresaudiofilowi

Skomentuj

lub brudasowi , białemu czarnuchowi do poloneza z naklejką dada, gangster , lub inny shit

Skomentuj

jedne juz przerobilem i wygladaja tak ale chcialem sie was zapytac :/ w koncu siedzicie w tym.

Otwor ma 15 cm srednicy bass a gwizd 7 cm
          pojemnosc 12,5 litra

[ Dodano: 2004-10-23, 23:22 ]
          co sie dzieje z forum ?? raz sa zdjecia a raz nie :| nie czaje :/

Skomentuj

trszeczke nieudana maskownica....reszta NC

Skomentuj

nie udana bo stara,
              blazaj jak potrafisz zrobic lepsza ?

Skomentuj

hm...pewnie...przdewszystkim wszystko przez nie widac (jedyna zaleta ze penie bardzo dobrze przpuszcza dzwiek.) trzeba by "obic" innym materialem. Proponuje zorzeta...Jak sie kupi obpowiednia to pieknie maskuje nawet najbrzydsze glosniczki (nie mowie tu o twoich)

to chyba na tylearyan...co o tym myslisz ?

Skomentuj

okej ale moze tak powiecie cos o wytlumienu?? czy bass reflexsie ?? ba mam 2 pare i te 2 chcialbym zrobic juz naprawde dobrze :]
                  Najciekawsze jest to ze w tej 2 parze chłopcy z tonsila zrobili inne wytlumienie :| w tych 1 były wsadzone 2 kawałki gąbki tak na odawal beznadziejnie to wyglądało, a wtych wsadzili tylko na tylna sciane worek foliowy który został wypachany bodajże zmielonym ficem, dziwne jest to ze w tym worku foliowym nie ma zadnych otworów, nie wiem za bardzo w jaki sposob to spelnia swoja funkcje,

W kolumnach ktore przerobilem dalem na kazda sciane gąbke o grubości 1 cm, no i jak widac sa bass reflexy, przed ich zrobieniem bass byl znikomy teraz jest w pozadku :]

Skomentuj

jak ci pasuje to zrób tak samo jak te dwie... moim zdaniem niema co się męczyć i kombinować ze starymi pudłami lepiej zrobić nowe i móc powiedzieć że się zrobiło samemu od a do z ... przy okazji tonsil dawał za słabe materiały i pudła wpadają w niezłe wibracje... daje to o sobie znać zwłaszcza przy większych mocach....

Skomentuj

ale poco mi robic nowe obudowy :| jak te mi odopwiadaj rozmiarem i ksztaltem, a po za tym wcale nie chce mowic ze zrobilem od A do Z :| bo nie o to mi tutaj chodzi. Poprostu chce je odnowi a rozmiar i cala reszta mi odowiadaja. Ale chcialbym wstawic i wytlumi tak jak to powinno byc

Ps. co sie dzieje z tym forum ze nie ma moich zdjec ??? czasem sa a czasem ich nie ma :|

Skomentuj

Mam takie same kolumny.ZG15C11 i grają w nich zrenowowane GDN16/15 i GDW 9/15 :).W drugiej parze mam GDW9/15 i LW650.Basu więcej niż z gdn a średnica tez niezła

Skomentuj

Czaruję...
                        X