Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2xARN-150-03/4 i alfred

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2xARN-150-03/4 i alfred

Po temacie pozna sie dopatrzeć Yoshi'owych kolumn Tyle ze mam akurat Alfreda TW318. Potrzebuje zwrotnicy a niestety w tym jestem zielony i prosze o podanie jakich elemntów(wartości i jak pokolei mają być połączone, czyli "słowny schemat", a najlepiej jakiś jpg :)) ewentualnie jak mam ciąć to się doedukuję i sam wyskrobie jakąś zwrotnice :)

www.kolumny.prv.pl dział zwrotnica poczytaj, ceweczki i kondesatory idzie dostać np.giełda wrocek
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Lepiej zrob zwrotnice tak jak w kolumnach Yoshiego bo jak sam zaczniesz ja wyliczac to wiecej zepsujesz.

Skomentuj

Tylko pytanie czy Alphard wytrzyma tak niskie cięcie.

Skomentuj

Te kopółki są masakryczne i cichsze od tej Tesli no i 8 ohm. Szkoda Tesli do takiego duetu.
          Poadrawiam.

Skomentuj

Olej te alfredy,powaga!To wielkie gówno,lepiej weź góre do kompletu.
            PZDR

Skomentuj

mam te alfredy i podzielam zdanie umberto )

Skomentuj

Jak masz pieniądze to nie kupuj gówien.Gówna można znaleźć na trawnikach ale jakoś głośników tam niewidzę....czyżby to nie były gówna ??.Szkoda bo jak by tak było miał bym teraz pokuj zawalony alphardami.

Skomentuj

i na forum znowu gadka ze gwizdki alfreda to szit............niewielu ich sluchalo a chyba prawie nikt nie zrobil pozadnej zwrotki, wystarczyl jeden post Irka ze tw401sx to szit

wcale nie mowie ze sa cudowne ale sianie plotek niczemu nie sluzy, podejzewam ze przy dobrej zwrotce dla gwizdka alfreda wielu z nas pozytywnie oceniloby jego gre....

przekonanie ze gwizdki alfreda to kompletny szit jest rownie uzasadnine jak twierdzenie ze te gdwk11/100 tonsila kosztujace 39pln graja cudownie jak orginaly za 75pln

Skomentuj

-> paffik , Budzik też pisał o kopułkach alfreda i wniosek był jeden ,shit. Naprawdę nie warto oszczędzać tych 20-30 zł na kopułce i lepiej kupić jakiegoś tonsila lub arv'ke.

Skomentuj

TW318 i 401 są dość dobre.Nie raz spotkałem sie z opinią że sa porównywalne do tesli a są napewno lepsze od STX.No ale spece nie uznają alpharda no bo jak..... TONSIL rox :/

Skomentuj

co do kopułek stx'a to wypowiem się niedługo..... podobno niesą takie złe tylko trzeba je dość wysoko ciąć bo w dole pasma mają sporo charmonicznych. ale z tego co wiem to i tak są leprze od alfredów!! przy cięciu na 4000Hz radzą sobie całkiem nieźłe!!

Skomentuj

Yoshi80 -> z calym szacunkiem ale z tego co pamietam to Budzik nie podszedl do tych kopolek profesjonalnie (sam nie mam takiej mozliwosci) znaczy nie pomierzyl ich i nie zrobil zwrotki z pomiarami, a opnie na ucho sa malo miarodajne bo moga zalezec wielce od humoru i podejscia odsluchujacego

powtarzam nie robie z nich boskich gwizdkow ale skreslanie tak sobie ich nie ma sensu

najlepiej by bylo zeby rozwiac watpliwosci jakby np. Irek zrobil jednoczesny test tw318, tw401 oraz stx gdwk9/150/8 zarowno pomiar jak i jakis odsluch - byloby jasne, no i jeszcze moze jakis tonsli/tesla dla odniesienia tego

ja uwazam ze do arn150 to chyba najlepsze zastosowanie alfredow - bo mozna wysako ciac, pewnie wiele gorzej jest przy cieciu okolo3kHz-3,5kHz

jestem swiadom ze dobre wrogiem sredniego, ale jesli ktos nie ma kasy i liczy kazde 20pln to przy odpowiedniej aplikacji zadowoli go stx lub alfred

Skomentuj

Czaruję...
                          X