Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co mam wsadzic to tego pokoju ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co mam wsadzic to tego pokoju ?

Witam, łooo dawno mnie na tym forum nie bylo :) no ale coz kiedys trzeba bylo zagladnac:-). Otoz, mam dylemacik, poniewaz mam pokoik (hale sportowa) o wym. 9m^. Swego czasu mialem w nim 2 podlogowce na GDN 20/60/11 i GDWK 10/80/4 (czy jakos tak) :P. Ale stwierdzilem ze to robi wiecej chalasu niz grania, wiec je sprzedalem. Teraz mysle nad czym co by zaspokoilo moje odstajace ucho :-). Chodzi mi o jakis zestawik do wzmacniacza Pioneer A-335. Ma on wyjscia A-B (wiecie chyba co mam na mysli). Zmierzam do tego ze nie wiem jakie kolumny mam zrobic do tego wzmaka i pokoju, chodzi mi glownie o czystosc dzwieku (wiem ze na tym wzmaku za duzej czystosci sie nie da osignac ale zawsze mozna cos poprawic. Narazie chce sie zaja Frontami. Myslalem nad projektem yoschiego , nie wiem czy dobrze napisalem :P

a jaka gotówka dysponujesz czego oczekujesz?

Skomentuj

gotowka, hmmm no na fronty moge przezznaczyc jakies 180-200 zł (na same glosniki), a teraz wlasnie skupilbym sie na frontach. Oczekuje tego ze nei bedzie mi takjak przy tych co mialem , buuuuuuuczec, bedzie w miare czysto i interesuje mnie delikatny wysoki, o basie nie mowie bo od tego bedize Subek w przyszlosci. Oczywiscie nie chodzi mi o to zeby kupowac jakies peerlsy czy cos, tylko w granicach tej gotowki.

Ale to motam :P

Skomentuj

czy dobrze rozumiem 9^2?? jak tak to monitorki na arn150 + gdwk11/100 :) to juz standard za taka kase :]

Skomentuj

arn jeden ma problemy z basem proponuje poszukac czegos w 16 cm moze niesmiertelny 16/50/1 albo moze cos z stxa jak masz malo kasiory

Skomentuj

z stx'a to zaczynają wogóle grać od 18/80/**SC z mniejszymi wogóle niema się co bawić..... a znowu ta jest odpowiednikiem 16 tonsila tyle że ma zdecydowanie bardziej pofalowaną średnice i trzeba by nisko obcinać (2500 max 3500Hz) choć nie mówie że jak za te kase są złe leprze od alfredów ale i tak polecam tonsilka 2 klasy wyzej zarówno cenowo jak i jakościowo.....

Skomentuj

a moze arn188? zamknieta buda, dobra kontrola ze srednimi troszke gorzej ale niskie ciecie powinno zalatwic sprawe

Skomentuj

LUKASZ . jesli chodzi o bass to pisalem ze ne musi byc go duzo, bo w przyszlosci mysle nad subkiem :-). A co do tych ARN to Mysle ze jak wloze po 2 do kolumienki to wydaje mi sie ze bedzie musialo miec jakiegos basa, a z tego co wiem to napewno lepszego niz te co mialem ostatnio :|

Skomentuj

Dwa moga byc, ale jeden to juz troche kiepsko bo 84dB chociaz nie slyszalem w praktyce. Dwa arn 150 potrafia niezle wymiatac - polecam obudowe zamknieta - na wykresach wychodzi tragedia ale graja bardzo ladnie i szybko, a poza tym i tak bedziesz mial suba

Skomentuj

te 84dB powinny wystarczyc w tak malym pokoiku. ja mam pokuj ok 10m2 i mam na testach dwa ARN 150/05-8 i stykaja

Skomentuj

Blazej >>> napisz jaka masz obudowe mniej wiecej. Masz po 2 ARN-y w jednej ??

Skomentuj

mam po jednym w kolumnie ale tylko prubnie bo beda do czego innego stosowanea kolumna ma ok 9 L. I dodam jeszcze ze te glosniczki trzeba troche wygrzac pierwsze dwa dni to byla poraszka a potem......bardzo mile zaskoczenie

Skomentuj

mam jeszcze pytanko dotyczace buuuuuuczenia. Jak sie mozna pozbyc robienia buuu w rogach pokoju ???

Skomentuj

ustawic inaczej kolumienke np. troche dalej od sciany i pod innym kontem. A najlepiej podobno gdzies czytalem ze trzeba wytlumic sciany :)))

nalepiej poszukaj czegos na stronie Audio tam jest bardzo ciekwy artykul na ten temat.

W najnowszym Audio-video tez jest artykol o akustyce wnetrz i tez jest spoko.

Ajeszcze lepszym rozwiazaniem beda twoje wlasne experymety :)))

Skomentuj

Jedno jest pewne , postaram sie zeby pokoje moich dzieci byly w ksztalcie walca

RATUJMY ZYCIE INNYM, PIJMY WIECEJ ABY ONI MIELI MNIEJ :-)

Skomentuj

Czaruję...
                              X