Witam, łooo dawno mnie na tym forum nie bylo :) no ale coz kiedys trzeba bylo zagladnac:-). Otoz, mam dylemacik, poniewaz mam pokoik (hale sportowa) o wym. 9m^. Swego czasu mialem w nim 2 podlogowce na GDN 20/60/11 i GDWK 10/80/4 (czy jakos tak) :P. Ale stwierdzilem ze to robi wiecej chalasu niz grania, wiec je sprzedalem. Teraz mysle nad czym co by zaspokoilo moje odstajace ucho :-). Chodzi mi o jakis zestawik do wzmacniacza Pioneer A-335. Ma on wyjscia A-B (wiecie chyba co mam na mysli). Zmierzam do tego ze nie wiem jakie kolumny mam zrobic do tego wzmaka i pokoju, chodzi mi glownie o czystosc dzwieku (wiem ze na tym wzmaku za duzej czystosci sie nie da osignac ale zawsze mozna cos poprawic. Narazie chce sie zaja Frontami. Myslalem nad projektem yoschiego , nie wiem czy dobrze napisalem :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co mam wsadzic to tego pokoju ?
Collapse
X
-
gotowka, hmmm no na fronty moge przezznaczyc jakies 180-200 zł (na same glosniki), a teraz wlasnie skupilbym sie na frontach. Oczekuje tego ze nei bedzie mi takjak przy tych co mialem , buuuuuuuczec, bedzie w miare czysto i interesuje mnie delikatny wysoki, o basie nie mowie bo od tego bedize Subek w przyszlosci. Oczywiscie nie chodzi mi o to zeby kupowac jakies peerlsy czy cos, tylko w granicach tej gotowki.
Ale to motam :P
Skomentuj
-
z stx'a to zaczynają wogóle grać od 18/80/**SC z mniejszymi wogóle niema się co bawić..... a znowu ta jest odpowiednikiem 16 tonsila tyle że ma zdecydowanie bardziej pofalowaną średnice i trzeba by nisko obcinać (2500 max 3500Hz) choć nie mówie że jak za te kase są złe leprze od alfredówale i tak polecam tonsilka 2 klasy wyzej zarówno cenowo jak i jakościowo.....
Skomentuj
-
ustawic inaczej kolumienke np. troche dalej od sciany i pod innym kontem. A najlepiej podobno gdzies czytalem ze trzeba wytlumic sciany :)))
nalepiej poszukaj czegos na stronie Audio tam jest bardzo ciekwy artykul na ten temat.
W najnowszym Audio-video tez jest artykol o akustyce wnetrz i tez jest spoko.
Ajeszcze lepszym rozwiazaniem beda twoje wlasne experymety :)))
Skomentuj
Skomentuj