Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co byscie doradzili :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co byscie doradzili :)

robie suba na 30 cm glosniku nizej jest fotka, i niewiem gdzie go wmontowac w obudowe czy z przodu i zrobic frez czy u dolu.. ale sooba stawiam w rogu pokoju i bedzie ograniczony z 3 stron i niewiem czy to nie bedzie zle wplywac na dzwiek wymiary to 50x30x50 (w x sz x g). I wogule co myslicie o tym glosniku.
    Typ membrany :
    - Polipropylenowa

Typ kosza :
    - Stalowy

Rodzaj zawieszenia :
    - Gumowe

Typ :
    - Jednocewkowy

Średnica cewki :
    - 51 mm

Średnica :
    - 300 mm

Wysokość głośnika :
    - 145 mm

Rozmiar otworu montażowego :
    - 290 mm

Karkas cewki :
    - aluminiowy

Wysokość cewki :
    - 24 mm

fs :
    - 26Hz

Re :
    - 3.5 ohm

BL :
    - 8,3 N/A

Qts :
    - 0.80

Qms :
    - 3.25

Qes :
    - 1.05

Vas :
    - 84

Mms :
    - 124.9

Cms :
    - 0.33

Skok membrany :
    - 25 mm

Impendancja :
    - 4 ohm

Skuteczność :
    - 93 dB

Pasmo przenoszenia :
    - ( 29 - 2500 Hz )

Moc muzyczna :
    - 450 Watt

Moc znamionowa :
    - 225 RMS

[ Dodano: 2004-10-24, 15:03 ]
    a jeszcze jedno mam kota .... i boje sie ze uszkodzi mi glosnik jak bedzie z przodu...

[ Dodano: 2004-10-24, 15:06 ]
    a jeszcze jedno :] mam kota i boje sie se moze mi jakos uszkodzic glosnik jak bedzie z przodu wiec maskownica odpada bo na material jeszcze bardziej leci a metalowa tak samo o to psuje wyglad

[ Dodano: 2004-10-24, 15:07 ]
    chyba cos napisalem 2 razy :P
    Załączone pliki

obudowa zamknięta! Po drugie 40-60l. Po trzecie dobry wzmak:) Po czwarte głośnik może być z przodu. Też mam kota i nie rusza głośnika. Pozdro

Skomentuj

a teraz z innej beczki: które parametry sa prawdziwe<mierzone>?

Skomentuj

:]

a parametry to niewiem ale obudowe daje ok 70 l tak mi wyszlo powinien sie dobrze sprawowac z wamknietej a potem sie pobawie i pomierze parametry.

Skomentuj

Wygląda jak podróbka Cw1202 :)

Skomentuj

jak można podrobić Alpharda ?? :P

Skomentuj

hehe

no raczej sie nie da podrobic takiej firmy bo to jest chyba jedna z najgorszych :P ale jest lepiej zrobiony miz aphard bo mialem podobnego w rece :]

Skomentuj

jak może być lepiej zrobiony skoro kosztuje 80 złoty a cw1202c 130 u tego samego gościa z tej samej strony

Skomentuj

jak boisz sie kota to proponuje dwa wyscia:
                  - pozdyc sie kota :]
                  - zrobic maskownice ale nie zwykla metalowa tylko ladna kratke z alu ;] jak jest dobrze zrobione to naprawde rewelacyjnie wyglada ;]

Skomentuj

o bosze jaki głośnik! ble...

Skomentuj

eee tam dziejok moglo byc gorzej ;] mogl miec np napis na membranie dibejsi itp. (oczywiscie bez obrazy dla nikogo)
                      pozdro

Skomentuj

ale i tak to idzie do sooba na prace dyplomowa wiec :P nie szukalem nixczego lepszego do domu bede skladal cos na beymie albo jakis lepszy

Skomentuj

nie kazdego stac na cuda

Skomentuj

niestety kasa tak samo stanowi durze ograniczenie ale postaram sie z tego wycisnac jak najwiecej i oczywiscie dam na forum jak skoncze prace nad nim

[ Dodano: 2004-10-25, 09:40 ]
                            juz skonczylem projekt :) mianowicie obydowa 60l wymiary 40x45x50 (sz x w x g) wykonczenie fornir, glosnik z przodu bez zadnej maskownicy, otwur wyfrezowany tak zeby glosnik wszedl na 6mm obudowa wzmoncniona w srodku a do tego wzmacniacz 100W kupuje gfotowy w hurtowni caly panel do tylu :]

Skomentuj

heh te glosniki to maly paradoks - sa tanie ale potrzebuja drogiego wzmaka

a co do jakosc to bym sie nie zdziwil jakby to gralo porownywalnie do alfreda cw - skad wiecie przeciez nikt tego nie zaaplikowal porzadnie wiec tylko puszczacie ploty, ofkoz cena sugeruje co innego ale przeciez i jedno i drugie robia chinczycy w szopie a w materialach nie ma roznicy nie to zebym chwalil ten glosnik ale kij go wie

a parametry wygladaja jakby sprzedawca sugerujac sie wygladem podal lekko zmodyfikowane parametry cw1202c

Skomentuj

ten głośnik ma słabszy magnes od CW (prawdopodobnie....) więc i parametry nie będą rewelacyjne... ja tam bym kupił CW.... mierzyłem go i jest naprawde OK

Skomentuj

Wątpie aby profesorek miał dobry sluch. Raczej będzie oceniał wygląd.

Skomentuj

no raczej tak a to ma poprostu grac :P a potem wezme sobie do domu i bede urzywal do ogladania filmow
                                    a jak mi sie uda to potem zrobie cos lepszego

Skomentuj

ten wzmak to owiele zamalo. ja mam cw1202 tymczasowo pod 200w i uwazam ze to jest niezbedne minimum. 100w sobie nie poradzi

Skomentuj

Czaruję...
                                      X