Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

matronix WXP3K czy IREK?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

matronix WXP3K czy IREK?

Witam,
    zbudowalem subwoofer (domowy) na glosniku Magnat xpress 12,
    mam jednak problem w wyborze wzmacniacza:

-Matronix WXP3K
    http://matronix.pl/?cmd=WXP3K
    cena: 399zl + przesyłka

lub

-wzmacniacz od Irka (opis do pobrania)
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=303185
    cena: 500zł

który wybrac?
    moze jakies inne propozycje?

zagen91, niemialem paneli matronixa ale testowalem jedynie jego najnowsze prototypowe koncowki mocy. jezeli on ma takie samo podejscie do wzmacniaczy do subwooferow to ja podziekuje za taka zabawe :|
    irka panele mialem oba i sa naprawde swietne. cena moze troche zbyt wygorowana ale jak porownasz ich wykonanie i jakosc z konkurencja to cena jest calkowicie uzasadniona

tak wiec poleacam irka

Skomentuj

dodam ze nie ma problemow wrazie prepalenia czegos itd masz gwarke a irek w porzadku czlowiek, sam zadowolony z jego uslug jestem

Skomentuj

tylko ja bym sie zastanawial czy watro pakowac 500pln na wzmak do padaczki

Skomentuj

hmmm.. chodzi o magnata??
          dostalem go okazyjnie... i zbudowalem bude...
          w przyszlosci bedzie cos lepszego.. wiec chce kupic jakis porzadny wzmacniacz :twisted:

Skomentuj

Mam ten sam głośnik i wzmak WXP2K czyli troche słabszy i jest super! Miki mówisz że magnat to padak? :lol: ale się uśmiałem ten niby ''padak'' częsie całym domem i skrzynką na listy w siyni chopie!! jak wiesz co to jest! Wykonanie super prezentuje się 100razy lepiej niż w necie! POLCAM!

Skomentuj

mari5508, temat poruszany 1000razy na forum.. to ze trzesie to nic nie znaczy.. wszystko co ma cewke, magnesy i resor oraz membrane o odpowiedniej masie bedzie trzasc... sluchales tego suba twojego w porownaniu do czegos innego (lepszego np) czy tylko pleciesz 3 po 3?

Skomentuj

POrównywałem go do innych np. JBL GTO1202D i na moje ucho był najlepszy może źle zrozumiałem że to ''padak'' bo pomyślałem że miki mówi że jest słaby

Skomentuj

mari5508, ten jbl tez najwyzszch lotow nie jest :P
                  zagen91, panel irka jest nieporownywalnie lepszy

Skomentuj

Zamieszczone przez mari5508
                    bo pomyślałem że miki mówi że jest słaby
                    bardzo dobrze pomyslales.

Skomentuj

mari5508, miałem kiedyś dibeisi, też trzęsło całą chałupą, ale jakość, hmmm....... bardzo beznadziejna.

Skomentuj

Jak na moje ucho to ten głośnik jest też dobry jakościowo nie jest to żaden tekturowy bas jak bywało w poprzednich seriach magnata

Skomentuj

Heh, akurat z tym Jbl miałem sporo doczynienia, i niestety, to nie gra tylko buczy, a czasem coś podudni. Do tego jest cichutki, cała chałupa sie trzęsie a basu tyle co kot napłakał. Jeżeli ten magnat gra podobnie (a mam podstawy aby tak sądzić), to niestety jest to kiepski głośnik, a to że nie ma jak Ty to mówisz "tekturowego" basu nie jest żadnym osiągnięciem. Ot dali cięższą membrane aby obniżyć Fs, i w tym cała magia. Posłuchasz może kiedyś jakiś porządnych głośników (nie takich 10000000 wat), a będziesz wiedział że spadające z półek książki nie są wyznacznikiem jakości.

Skomentuj

o nie nie nie magant nie dudni tylko jest mnóstwo basu tego jbl porónywałem w media markt jak wybierałem który wziąść byli one w skrzyniach do kupienia za jbl 439zł a magnat 399zł ale ja zrobiłem sam skrzynię

Skomentuj

Chyba kolega nie wie na czym polega dudnienie...no nie ważne. Jeżeli chodzi o sam temat to robiłem suba z użyciem WXP2K, wzmak jest w sumie całkiem o.k., jedynym minusem jest to że po 2 tygodniach trzeba było go oddać na gwarancji, bo gdzieś wyskoczył zimny lut i wzmak nie zawsze chciał sie uruchomić. Serwis był bezproblemowy i szybki, aczkolwiek sam fakt wystąpienia usterki o czymś świadczy.

Skomentuj

no wszystko ok... tylko ze mowimy tutaj o wersji WXP3K :wink:

Skomentuj

Myśle że występowanie zimnego lutu nie jest zależne od serii :)

Skomentuj

mam ten wzmak od 20 grudnia 2007 roku i chodzi bez problemów i to czasami nawet kilka godzin na full

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4709

co o tym sądzicie?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X