Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki Dibeisi subwoffer PROSZE O POMOC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki Dibeisi subwoffer PROSZE O POMOC

Mam 2 głośniki dibeisi 175wat 91db 8ohm HZ 28-5K magnez 30 głośniki 10 cali 25cm chce z nich zrobić subwoffer z dwóch jaka skrzynie zrobić majac tylko tyle informacji o głośnikach :?:
    Prosze o pomoc :]

Nie ma do tego parametrow TS wiec skrzyni nie policzysz... te glosniki najlepiej sprzedaj od razu na allegro i kup cos co gra i ma parametry..

Po 2 nie ten dzial..

Po 3 co ty chcesz w ogole osiagnac? Co to za konstrukcja?? sub do domu do auta czym napedzany itditditdidt :roll:

Skomentuj

najlepiej sprzedaj te 2 niewiadome cuda, dozbieraj na jeden pozadniejszy glosnik chocby tonsil albo stx. wtedy koledzy na pewno Ci pomoga lub zrob kopie jakiejs gotowej konstrukcji. z tych glosnikow duzo nie wyciagniesz. czym to chcesz napedzic?

Skomentuj

Jak nadaży się jakaś okazja to lepjej je sprzedaj :mrgreen: Popróbuj z bandpass,może trafisz w odpowiednjej wielkości skrzynkę no i najważnjejsze nikt nie będzie widział ich bo będą zamknięte w środku :wink: Nawet te parametry co podałeś są prawdopodobnie "lekko" zawyżone :wink:

Skomentuj

EbooXTG, bandbpas bez ts - gratuluje pomyslu konstuowanie suba czy jakiegokolwiek glosnika nie funkcjonuje na zasadzie moze trafisz - wiec moze ustalmy kolego jak masz cos madrego to powiedzenia to powiedz jak nie masz nie pisz - szkoda klawiatury

Skomentuj

A co mądrego z dibeisi?Tylko sprzedac.Chodziło mi o estetykę tylko bo dzwięku to i tak nie będzie :wink: .Do tego nie ma rzadnych parametrów więc symulacja w winISD i tak odpada :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez EbooXTG
              Popróbuj z bandpass
              EbooXTG, głośniki no name dale się przeważnie w 40-50l closed z powodu braku TS. Ciężko trafić w odpowiednią obudowę b-r a co dopiero BP. jeśli nie masz pojęcia to zostw takie sugestie dla siebie

[ Dodano: 2008-08-22, 11:20 ]
              A co mądrego z dibeisi?Tylko sprzedac.Chodziło mi o estetykę tylko bo dzwięku to i tak nie będzie :wink: .Do tego nie ma rzadnych parametrów więc symulacja w winISD i tak odpada :wink:
              są tylko 2 wyjścia, włożyć w obojętnie jaką budę bo i tak nie "zagra" albo sprzedać. Znając życie za te dwa cuda zapłacił pewnie ponad 100zł a za te pieniądze dostanie choćby stxa który ma przynajmniej ts i który potrafi zagrać

Skomentuj

iwi41 jesli nie chcesz tego sprzedac wsadz to w bude taka jak Ci napisal krzyhoo9. moze akurat szczescie Ci dopisze i zagra to jakos :)a jesli nie to tylko sie zawiedziesz :) powiedz nam jaki masz wzmak do tego?

Skomentuj

Dibeisi subwoffer

Ja go neikupiłeł głupi niejestem przeciez tlyko kumpel m idal bo mu niepotrzeny i che z tych 2 zrobic subwoffer ;]
                  to muwicie 40-50 L to git al e na 2 glosniki nie zamało??

[ Dodano: 2008-08-22, 22:35 ]
                  Mi hcodzi o 2 głośniki w jednym subie bo suba na 25cm głośniku jest od 30-70Litrów
                  A więc chcąc włożyć 2 do 1 to ile ok. czebe litrów
                  Jakiś pomysł ja mam wymiary takiej obudowy bęzie 2x 69cm na 35 2x 68cm na 30 i 2x 35cm na 30 -grubość deski będzie czy za mała

Skomentuj

Kurcze, pisz normalnie... Rozmiar głośnika nie ma się aż tak mocno co do objętości obudowy... Bo ona zależy od jego parametrów. Spróbuj ta bude 50 litrów i zobacz jak zachowują się głośniki... Jak latają jak szmata na wietrze to troche zmniejsz obudowę i tak aż będzie w miarę do przyjęcia... Ale u tak najlepszym pomysłem (zwłaszcza ze je dostałeś, to jeszcze zarobisz) jest je sprzedać... A najlepiej sprzedać w budzie jakiemuś napalonemu miłośnikowi łupania i zrobić coś porządnego...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                      Spróbuj ta bude 50 litrów i zobacz jak zachowują się głośniki...
                      50l na głośnik

Skomentuj

Wiem wiem :] Te wymiary co podałem to ile litrów bo mi się niechce liczyć:]

[ Dodano: 2008-08-23, 09:44 ]
                        A właśnie może zrobićcośtakiego ze przedzielić ta obudowe na 2 cześci i w jednej 1 głosnik w 2 drugi ale normalnie lepiej prawda

[ Dodano: 2008-08-23, 09:47 ]
                        DObra sory za pisownie dzieki wszystko jużcza je ale EbooXTG 2 komory po 40 litrów to ta obudowa to bedzie <bydle>

Skomentuj

Najlepiej to sprzedaj to badziewie na allegro (bo porządna buda 2x40l będzie więcej kosztowała niż te głośniki) i dopisz się do zamówienia z Audiocomponents. Jak chcesz coś taniego do suba to mds08, za ok. 170 pln masz go w domu. Obudowa do niego malutka 15-25l, popularny to i łatwo znajdziesz info co i jak, a jak miałeś czym napędzić tamte dwa to i ten wysterujesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Randall
                            Najlepiej to sprzedaj to badziewie na allegro (bo porządna buda 2x40l będzie więcej kosztowała niż te głośniki)
                            z tymi tanimi glosnikami to tylko warto jesli sie ma niepotrzebne plyty,w innym przypadku nie ma sesu sie z nimi meczyc (z g.... bata nie ukrecisz).

Skomentuj

No i widzę, że kolega próbuje się pozbyć tych głośników :smile: Słusznie, tylko wątpię, żeby ktoś z forum to kupił. Wystaw je na allegro.

Skomentuj

Oddałem je koledze sklejone :] i pomoge mu zrobić kolumny 40 litrów 1

Skomentuj

Czaruję...
                                X