Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx GDN 20-120-8 SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx GDN 20-120-8 SS

Czy ktoś zna ten model??
    chciałbym z niego zrobić dwudrożną w jakichś 30litrach BR z kopułką Tonsila (jeszcze nie wiem którą). Czy nadaje się to do 2dr? I jaki zastosować podział na zwrotce?

Zamieszczone przez Barteque
    Czy nadaje się to do 2dr?
    Nie

Zamieszczone przez Barteque
    kopułką Tonsila (jeszcze nie wiem którą)
    W sumie to tonsil jakichs wybitnych kopolek nie ma.. poza tym zwrotnicy do tego nie masz, a uniersalne rozwiazania sobie odpusc.

Napisz jaki masz pokoj, ile kasy, jaka muza, czym to napedzisz itd..

Skomentuj

Czasem nie warto kombinować tylko zrobić coś sprawdzonego... Do tego głośnika trzeba by kopułkę którą trzeba nisko ciąć... Nie wiem czy tonsil ma coś takiego pomijając już to że kopułek tonsila z reguły za bardzo nie polecam (chociaż ta ze siest grała nawet ładnie )

Poza informacjami jaki pokój ile kasy itd. itd. napisz jeszcze co byś chciał osiągnąć tym zestawikiem...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        Do tego głośnika trzeba by kopułkę którą trzeba nisko ciąć...
        Co byloby dosc bezsensowne bo do kiepskiego przetwornika dobry to nie jest mądre polaczenie, poza tym koszty projektu zwroty itd to juz predzej by sie oplacalo dolozyc do 2way na jakichs ciekawych przetwornikach.

Skomentuj

jak chcesz koniecznie 2 drogi na 8" glosniku to do wyboru z tanich masz jedynie tonsila GDN 20/40 lub STXa GDS 22
          2xGDS 22 + GDWT tonsila brzmialo bardzo przyjemnie i nawet w domu daloby sie tego sluchac po wymianie GDWT na GDWK

Skomentuj

a propos tonsila to szkoda ze ten 20/40 basu nie ma za grosz - no i nasuwa sie pytanie: po co to upieranie sie przy 8'... bo chyba nie po to zeby miec nieco wyzsza sprawnosc niz przy stosowaniu jakiegos 16-18cm midwoofera

Skomentuj

z GDSa tez a wiele basu niema :lol:

Skomentuj

Czaruję...
              X