Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie 3-way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie 3-way

Znajomy prosił mnie o zrobienie kolumn. Ma być coś budżetowego. Jako że kasy mało a ucho raczej ma do bani to pomyślałem 2x arn150 + coś, ale on marudzi że chce 3-drożne. Tłumaczyłem mu ze to się wiąże z kosztami i będzie ciężko ale cały czas marudzi także jakie najtańsze 3-way można by zrobić? Ma być megatanio (max 400zł). Dla niego wielkość głośnika znaczy "lepszy". Sprawa zwrotnicy ... to mnie najbardziej martwi :neutral: Napęd to jakiś technics 2x90W, pokój ok 20mk2, muzyka wszelaka, głownie muzyka.

daj koledze linka do wlasnyc konstrukcji niech poczyta co potrafia 2drogi w niskim budrzecie 3 drogi nie maja sesu !!!

Skomentuj

nawet 3 way na stxach ze zwrotą by Irek to dużo większy koszt, niestety za 400zł to ciężko będzie coś takiego zrobić, niech sobie lepiej czegoś gotowego (używanego) za tą kasę poszuka (jak znam życie skończy się na altusach )

Skomentuj

Też mu odradzałem 3 drogi. To powiedzmy jakie 2-drożny konstrukcje najbardziej polecacie? tyle ze te 400zł to jest na wszystko nawet wykończenie skrzyń

Skomentuj

Z takim budżetem to lepiej kupić coś na allegro czy markecie (jak maja takie tanie) bo to jest kompletna strata czasu na budowe czegoś co z załozenia jest do d i nie zagra lepiej od allegrowej chińszczyzny.

Skomentuj

krzyhoo9, to nie ma szans na same skrzynie licz ze 100 zl na zwrotki 60 na wysylki 40 zostaje 200 zl na 4 glosniki kable wytlumienie terminale ..... chyba widzisz do czego darze

Skomentuj

Wiem, no z tego wszystkiego pewnie odejdzie tylko materiał bo gość ma trochę no i raczej okleina samoprzylepna okleiną żeby było tanio

Skomentuj

pj + stx17/140 moze.. powienienes sie zmiescic w tej kwocie bez problemu

Skomentuj

Brałem pod uwagę dwa projekty, 2xarn150+sc10n lub właśnie 17/140+pj.

Skomentuj

Oba są godne uwagi. Z pierwszego będzie prawdopodobnie więcej basu.

Skomentuj

W drugim bedzie slychac srednie tony.

Skomentuj

zamiast takich konstrukcji poleciłbym przejrzeć temat : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...db1b487#156618
                        Jeśli robić coś dla kogoś kto zupełnie nie ma o tym pojęcia i za grosze wymaga nie wiadomo czego to czy to w ogóle ma sens ? Czy nie żal czasu ? A ten kolega i tak potem powie "znajomy kupił za taką kasę altusy i one to dopiero wymiatają" - jeszcze pretensje będzie miał
                        Weź pojedź z nim do jakiegoś sklepu z kolumnami, wzmacniaczami i innego rodzaju sprzętem audio, niech posłucha i powie czego wymaga , oraz co ważniejsze - niech skonfrontuje to z kwotą którą chce na to przeznaczyć.
                        .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                          Z takim budżetem to lepiej kupić coś na allegro czy markecie (jak maja takie tanie) bo to jest kompletna strata czasu na budowe czegoś co z załozenia jest do d i nie zagra lepiej od allegrowej chińszczyzny.
                          za 400zl da sie zbudowac 2xARN 150 + D27 co zagra duuzo lepiej od chinszczyzny... ale faktycznie szybciej i czasmi lepiej kupic uzywki na allegro. ktos mi pokazywal ze kupil male 3 drogi za ponad 200zl a po rozebraniu okazalo sie ze to vify ;]
                          Zamieszczone przez krzyhoo9
                          i raczej okleina samoprzylepna okleiną żeby było tanio
                          oj to wcale takie tanie niejest :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            oj to wcale takie tanie niejest :P
                            tanio to skaj wychodzi :)

Zamieszczone przez Pawel S.
                            a 400zl da sie zbudowac 2xARN 150 + D27 co zagra duuzo lepiej od chinszczyzny... ale faktycznie szybciej i czasmi lepiej kupic uzywki na allegro.
                            to już zależy od priorytetów jakimi się kierujemy, jesli ma być duże i "łupać" głośno to allegro będzie bezkonkurencyjne :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X