Znajomy prosił mnie o zrobienie kolumn. Ma być coś budżetowego. Jako że kasy mało a ucho raczej ma do bani to pomyślałem 2x arn150 + coś, ale on marudzi że chce 3-drożne. Tłumaczyłem mu ze to się wiąże z kosztami i będzie ciężko ale cały czas marudzi także jakie najtańsze 3-way można by zrobić? Ma być megatanio (max 400zł). Dla niego wielkość głośnika znaczy "lepszy". Sprawa zwrotnicy ... to mnie najbardziej martwi :neutral: Napęd to jakiś technics 2x90W, pokój ok 20mk2, muzyka wszelaka, głownie muzyka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tanie 3-way
Collapse
X
-
zamiast takich konstrukcji poleciłbym przejrzeć temat : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...db1b487#156618
Jeśli robić coś dla kogoś kto zupełnie nie ma o tym pojęcia i za grosze wymaga nie wiadomo czego to czy to w ogóle ma sens ? Czy nie żal czasu ? A ten kolega i tak potem powie "znajomy kupił za taką kasę altusy i one to dopiero wymiatają" - jeszcze pretensje będzie miał
Weź pojedź z nim do jakiegoś sklepu z kolumnami, wzmacniaczami i innego rodzaju sprzętem audio, niech posłucha i powie czego wymaga , oraz co ważniejsze - niech skonfrontuje to z kwotą którą chce na to przeznaczyć.
.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80Z takim budżetem to lepiej kupić coś na allegro czy markecie (jak maja takie tanie) bo to jest kompletna strata czasu na budowe czegoś co z załozenia jest do d i nie zagra lepiej od allegrowej chińszczyzny.
Zamieszczone przez krzyhoo9i raczej okleina samoprzylepna okleiną żeby było tanio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.oj to wcale takie tanie niejest :P
Zamieszczone przez Pawel S.a 400zl da sie zbudowac 2xARN 150 + D27 co zagra duuzo lepiej od chinszczyzny... ale faktycznie szybciej i czasmi lepiej kupic uzywki na allegro.
Skomentuj
Skomentuj