Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koss Porta Pro czy UR40 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Camel-: wiem o co Ci chodzi. Po prostu w innych slowach ubrales to co ja napisalem. Otoz w UR-40 bas jest powolny i mozolny. Ilosciowo jest ok - caly czas slychac buczenie (tak - buczenie, bo jest powolny, Porty sa moze mniej liniowe, ale maja jednak wiecej zycia w basie) to faktycznie wiele z tego co sie dzieje w basie sie wylapac nie da. Jakkolwiek pisac o nich "zimne" to mijanie sie z prawda. One sa bardzo ocieplone i malo wyraziste niemal w calym pasmie. A czy nisko schodzi to ciezko powiedziec - z reguly sluchawki nie maja problemow z zejsciem bardzo nisko - problemy sa raczej z prawidlowym odwzorowaniem basu - i ten aspekt jak najbardziej tyczy sie w/w Kossow. Na koniec trzeba zauwazyc, ze UR-40 kosztuja 100zl, wiec tak czy siak cudow nie ma co oczekiwac. Chcesz lepszego brzmienia to dorzuc wiecej kasy - w zyciu nie ma nic za darmo.

Skomentuj

Caleb, juz 100zł kosztują? Za moich czasów 250zł za nie wołali...

Musiałbym jeszcze raz ich posłuchać, pewnie macie racje

Skomentuj

Jak ja kupowałem UR40 chyba 165 kosztowały, ogólnie to nie jestem z nich zbytnio zadowolony, główna zaleta to, że są wygodne.

Skomentuj

jesli chodzi o sluchawki do domu to jak najbardziej polece philips hp 8900 ( bez porownania lepiej zagraja od kPP oraz UR-40. no chyba ze ktos chce chodzic z takim sprzetem na dworze .

Jesli jednak maja to byc glownie portable to KPP albo audio-technica atk-ck5 (zamkniete dokanalowe ) . mam te sluchawki prawie rok i powiem, ze jak na swoja cene ( dalem 50 zl ale tylko dlatego, ze ktos sprowadzal crossroadsy oraz je z jabenu wiec wyszlo taniej ) i przyznam, ze dzwiek z nich jest niewiele gorszy od moich philipsow hp 890,( po podkreceniu EQ). jedyna ich wada jest bass jest go naprawde malo i jest slabej jakosci ... ale do reszty pasma nie mam zarzutow

modele przewidziane do ceny okolo 150 zl .

Skomentuj

A ja przypomnę w dyskusji o porta pro. Bardzo sympatycznie brzmiące słuchaweczki. Tym bardziej, że jako sprzętu przenośnego używam cd panasonica (jescze z Japonii :mrgreen: ). Moim zdaniem warte uwagi. No ale cóż. Nic nie zastąpi nam własnych odsłuchów. :wink:

Skomentuj

Czaruję...
            X