Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotka do Mission

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotka do Mission

Dzień dobry czy ktoś próbował robić do tego zwrotki http://allegro.pl/item447278202_glos..._1_2_5_cm.html

Szczerze wątpie żeby ktoś miał wogóle ten głośnik w swoich rękach, nie mówiąc już o zwrotnicy.

Skomentuj

opiola, jesteś w dużym błędzie. Sporo osób z forum kupiło właśnie ten głośnik. Podobno jak za tą cenę gra naprawdę dobrze.

Skomentuj

O ile mnie pamięć nie myli Uka i Paweł S. coś próbowali mierzyć ale co z tego wyszło?Może do czegoś doszli...I ktoś aplikował do panela od Pe-jotek może by się pochwalił wynikami?

Skomentuj

pomiarow nie robilismy tylko sluchalismy roznych kombinacji zwrotnicy.
          prawdopodobnie jest to ten sam glosnk co w audaxach TM025 a do nich zalecany jest filtr 8,2uF + 0,39mH i mamy ciecie na 2,8kHz
          jednak na tym filtrze jakos nie najlepiej brzmi. mi bardziej odpowiadal wyzej ciety - na ok 5kHz 3,3uF+0,33mH ale do takiego podzialu potrzeba dobrego midwoofera
          jak widac glosnik za 8zl/szt a mozna go ciac bardzo nisko :P

Skomentuj

To ja jeszcze pozawracam gitarę.A jak by go ciąć tak około 3,5 kHz to co zastosować?

Skomentuj

niewiem - zobacz w jakis tablicach :P

Skomentuj

Chętnie kupię sobie 2 i zrobię pomiary, tylko powiedzcie jak go zainstalować, wygląda na to, że przydałby się front od jakiejś innej kopułki.

Skomentuj

Nie mogę znaleźć,ktoś to wkładał tu na forum do panela od PJ.

Skomentuj

mkul, trzeba napisać do STXa, sprzedają te panele od PJtek po 4zł/szt. W takim razie, jeżeli bierzesz je do pomiarów - to też je biorę.

Skomentuj

Fronty to prawie wszystkie standardowe Ja na przykład mam fronty od jakichś staruteńkich kopułek kenwooda i też ładnie pasuje

Skomentuj

Ok zamówione, fajnie, że front z PJ pasuje, tylko przydałoby się parę osób, bo placić 2 dychy za towar warty 8 to tak średnio, więc jakby ktoś też chciał to niech mi da znać, to by się kupiło więcej, a ja potem zrobiłbym pomiary z tym frontem z STX-a.

Skomentuj

mkul, kupuj smialo min 4szt - warto
                          mialem jeszcze 10 dokupic ale kasa sie skonczyla :/

Skomentuj

Wstępny pomiar tego mission, głośnik bez frontu, osadzony w plycie o wymiarach 10x20cm, na czerwono sam głośnik, na czarno symulacja filtra jak na obrazku

Fs około 1300. Jak widać chaka, nie jest cudowna, ale daje się dość dobrze modelować.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                              Fs około 1300
                              czyli to jednak to samo co audax :lol:

Skomentuj

odświeżę, ruszyło się coś w temacie?

Skomentuj

sprzet pomiarowy mi juz mierzy. zwrotnica strojona gotowa. czasu sie troche znajdzie...
                                  ale jakos moje missiony zniknely. wiem gdzie sa i kto je ma ale znajac zycie nie bedzie latwo je odzyskac... ;]

Skomentuj

I jak idzie praca? Dla wyjaśnienia, dobrze widzę po charce impedancji ze są 8 ohmowe? Re to 6,3oma.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X