Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosba o pomoc w budowie kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosba o pomoc w budowie kolumn

Witam mam w planie zrobić kolumny oparte na projekcie akustyka HX2 ale słyszałem ze mozna kupic taniej przetworniki tylko problem bedzie z zaprojektowaniem obudowy, bo chce zeby grały przynajmniej tak samo dobrze jak jest w oryginalnym projekcie.Gdyby ktos mial sprawdzony projekt i mogłby sie nim podzielic bylbym bardzo wdzięczny pozdrawiam

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11496
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

w czym problem ? Jest watek o obliczaniu obudowy, wszystkie odpowiedzi znajduja sie na tym forum...! szukaj.

Skomentuj

problem mam w tym ze nie znam dokładnych danych jesli chodzi o srodek kolumny np jak lepiej pochylis scianki wewnatrz, pozatym wszystkie otwory jakie sie tam znajduja??

Skomentuj

Zamieszczone przez aldi18
          problem mam w tym ze nie znam dokładnych danych jesli chodzi o srodek kolumny np jak lepiej pochylis scianki wewnatrz, pozatym wszystkie otwory jakie sie tam znajduja??
          Robisz problemy tam gdzie ich nie ma. Robisz obudowę o danej pojemności i tyle... Reszta czyli wygląd, ew wzmocnienia i tak dalej to tylko twoja inwencja...

Skomentuj

dokladnie, widzisz problem tam gdzie go praktycznie niema. obudowe robisz sobie praktycznie dowolna lub podobna do oryginalu.
            jednak problemem jest tutaj zwrotnica! nikt jej nie udostepnil wiec najpierw musisz kupic projekt od nich, udostepnic projekt zwrotnicy a dopiero inni moga sobie wtedy taniej zbudowac :P

Skomentuj

to moze ktos pomoże w doborze jak najlepszego rozwiazania obudowy moze którys z projektów wam najlepiej odpowiada a zwrotke kupie od nich i schemat wyladuje na forum

[ Dodano: 2008-10-12, 14:32 ]
              chodzi mi głownie o to na jakich wysokosciach i co ile beda umieszczone przetworniki zeby nie było lipy z jakimis rezonansami czy cos... chce zeby wygladały jak HX2 lub bardzo podobnie

[ Dodano: 2008-10-12, 14:39 ]
              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=9514&highlight=hx2
              chodzi mi o to pomiedzy skosnymi przegrodami sa jeszcze te dane poziomo i maja otwory czy wszystko jedno jakiej beda wielkosci??

Skomentuj

zwrotke kupie od nich i schemat wyladuje na forum
                niestety tak sie nie da :|
                musisz kupic zestaw glosnikow oraz zestaw czesci do zwrotnicy do ktorego dostajesch schemat polaczen.
                no chyba ze napiszesz do nich i sie dogadasz

Skomentuj

to zobacze jak to bedzie moze sie dogadam jak nie to kupie wszystko i bedzie z głowyA potem dostaniecie schematyMysle ze ten zestaw bedzie odpowiedni?? Jak myslicie

Skomentuj

jakosciowo juz jest dobry

Skomentuj

w porównaniu stoi miedzy jakimi przetwornikami i w całosci miedzy jakimi firmami i modelami kolum by sie plasował??

Skomentuj

w porównaniu stoi miedzy jakimi przetwornikami i w całosci miedzy jakimi firmami i modelami kolum by sie plasował??
                        Mozna by go porownac do gotowych zestawow za pare kzł.

Skomentuj

http://www.esa.com.pl/triton3.htm ;]

Skomentuj

Czaruję...
                          X