Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki glosnik 16cm do obudowy 15 litrow?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki glosnik 16cm do obudowy 15 litrow?

witam ja mam takie pytanko jaki glosnik do subwoofera skrzynka 15l zamknieta najlepiej glosnik 16 cm prosze o pomoc
    PS: chodzi mi o w miare dobry glosnik z dpbrym bassem ale nie bardzo drogi

[ Dodano: 2008-10-15, 23:53 ]
    i zeby bylo 4Ohm

Zamieszczone przez Adamw11
    najlepiej glosnik 16 cm
    niema sensu robić subwoofera na takim głośniku, minimum 8"...

Skomentuj

ok to jak przy 8Ohm to jaki bys mi polecił ?? jak mozesz to podaj jakas nazwe albo link z gory thx

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        Adamw11, temat niejest zakonczony wiec prosze sie nie wtracac tylko zalozyc wlasny watek!

zeby bylo 4Ohm
        Zamieszczone przez Michał K.
        minimum 8"...
        ok to jak przy 8Ohm to jaki bys mi polecił ??
        koledze chodzilo o 8" (osiem cali) a nie 8 ohm

zgadzam sie z przedmowca ze nie warto robic suba na 16cm glosniku. kompletneminimum to 20cm
        ile masz kasy? czym chcesz to napedzic?

Skomentuj

aha to jaki mi glosnik polecicie zeby nie byl zbyt drogi a powiedzmy zeby mial odby dzwiek i bass bo ja mam dosyc stary wzmacniacz ruski i nie chce wydawac duzo na glosnik wiem ze nie drogi nie bedzie taki dobry ale cos takiego najlepszego a nie drogiego do tego wzmacniacza. Jak bede mial cos lepszego to sie nad czyms lepszym zastanowie a narazie musi mi cos taniego wystarczyc

Skomentuj

A ile możesz pieniędzy przeznaczyć?

Skomentuj

i jakiej mocy jest ten wzmacniacz? jezeli slaby (do 40W/kanal) to polecam tesle - TVM ARN 200-09
              glosnik ma 2 cewki i latwo takim wzmacniaczem go na maxa wysterowac a i kosztuje dosc malo - ok 40zl

Skomentuj

Ej no nie wiem panowie czy tak od razu minimum 20 cm wooferek. Fakt sub na mniejszym to jest troche pierdziawka ale czasem lepiej nie trzeba. Ja do autka zrobiłem 2x arn 150 własnie w ok 15L i daje wystarczajaco dobrze, nie potrzebuje masowania pleców czy drgań błotników, nie potrzebuje też zeby mnie słyszeli ze 100m, najlepiej jak ja w środku słysze a na zewnątrz nie. Basik uzupełniało w stopniu wystarczajacym, jestem zadowolony z efektu :).

Skomentuj

jesli chodz o pieniadze to nie duzo bo mam zamiar za niedlugo kupic nowy wzmacniacz
                  tylko tymczasowo chce sobie jakis tani glosnik kupic do suba 15l zamkniety
                  a jesli chodzi o wzmacniac to nie znam sie na ruskim ale pisze cos takiego 2x10 Bt szczeze powiem nie mam pojecia co to znaczy jaka to moc

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                    Ja do autka zrobiłem 2x arn 150
                    przypomnialo mi sie ze tonsilowski SUB-SAT 1.1 byl dosc dobry, tani i gotowy
                    no ale jak ten ruski wzmacniacz ma 10W to porazka :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      no ale jak ten ruski wzmacniacz ma 10W to porazka
                      No właśnie, zamiast rzeźbić suba pod marny wzmacniacz, może zrobić chociażby tda7294 , przecież to mozna zmontować na płytce uniwersalnej, koszt ze 25 zł + jakiś zasilacz i kawałek radiatora a moc prawie 10x wieksza.

Skomentuj

Ja tez mialem sua na arn150 do FRS8 na TDA7294 i nie bylo zle w 8m2 moze nie mial masakrycznego zejscia ale ten malutki glosniczek nawet w kinie umial costam zagrac:).. problemem jest natomiast to ze nie wiem czy znajdziesz wiekszy odpowiednik arn150 ktory costam zagra.. no i nigdy to sie bedzie "sub" woofer ale raczej sam woofer :P

Skomentuj

chcialem sie zapytac ile takie cos jest warte to nie dla mnie dlatego pytam ile najwiecej mozna za takie cos dac kasy http://allegro.pl/item460719426_supe...5_1as_bcm.html

[ Dodano: 2008-10-17, 20:52 ]
                          http://allegro.pl/item462183465_pote...co_od_1zl.html
                          a to ile jest warte jak mozecie to napiszcie z gory thx ile ten 1 jest wart a ile ten

Skomentuj

pierwszy ma troche mocniejszy wzmacniacz. tak przynajmniej mozna sadzic po suchych danych jaie widzimy...
                            za oba mozesz dac ok 100zl. wiecej bez przesluchania niema sensu dawac

Skomentuj

aha czyli kolo 100 pln mozna za ten pierwszy dac? a za ten drugi tez tylko mozna dac?

[ Dodano: 2008-10-17, 21:50 ]
                              aha dobra czyli za oba mozna dac po 100pln nie wiecej

[ Dodano: 2008-10-18, 23:23 ]
                              mam jeszcze takie pytanko a za ten subwoofer ile mozna dac http://allegro.pl/item462822500_subw...k_a_z_j_a.html

[ Dodano: 2008-10-23, 18:50 ]
                              ile jest wart taki sub http://allegro.pl/item466565172_pote...cm_od_1zl.html
                              niech mi ktos powie ile mozna dac za taki sub ile pln

Skomentuj

Czaruję...
                              X