Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porównanie USHER AUDIO UA025-10 vs. Vifa DX25TG-05

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porównanie USHER AUDIO UA025-10 vs. Vifa DX25TG-05

WItam

Szukam osoby ktora posiada/posiadała owe głośniki w celu ich porówania, ktory brzmi lepiej, jakie są ich cechy ? cenne dla mnie bedzie kazde info dotyczace owych głośników.

O dx25 krążą różne sprzeczne opinie, wydaje mi się że jest to głośnik trudny do opanowania przy niższym podziale. Stosowany jest w kolumnach o różnej wartości rynkowej np. można go spotkać w kolumnach proac. Co do ushera to się nie wypowiem bo nic na ten temat nie wiem, raczej ma gorsze parametry ale niekoniecznie musi to oznaczać że gra gorzej od vify

Skomentuj

Masz ten głośnik ? nisk?i podział tzn. ? z tego co widze glosnik ma niskie fs i myslalem ze mozna go dosc nisko ucinać, czekam na opinie.

Skomentuj

Tu masz zestawienie większości tweeterów, nie ma ushera, ale jest DX http://zaphaudio.com/tweetermishmash/ BTW niskie fs nie gwarantuje, że można głośnik nisko ciąć, trzeba uwzględnić parę innych czynników, a zwłaszcza harmoniczne.

Skomentuj

Dzieki za art jednak dla mnie charki nie grają, i cenie sobie najbardziej opinie uzytkownikow nizeli przepisane z neta.

Zgadzam sie ze niskie fs nie kwalifikuje do niskiego podzialu jednak napewno duzo mowi o mozliwosciach glosnika, swoją drogą skoro juz wspomniales o harmonicznych chętnie sie dowiem jak je zmierzyć w SW.

w przypadku DX-a 2ga harmoniczna wzrasta od okolo 1,5 khz a 3-cia troche wczesniej.

Skomentuj

Moje zdanie na temat brzmienia tego głośnika jest takie że gra delikatnie czyli przyjemnie ale jak stosuje się filtr 2-go rzędu i cięcie do 3kHz, przy niskim cięciu np. 2,5kHz z którym obecnie mam problem wymagany jest raczej filtr 3-go rzędu, lecz głośnik staje się ostry i nie jest już taki przyjemny w słuchaniu no i traci przestrzeń. Dlatego wart jest swojej ceny ale wtedy gdy będzie współpracować z małymi midbasami. U mnie ładnie grał z ARN150.

Skomentuj

Właśnie u mnie ma grać z arnem 150, chce wybrac cos z tych dwoch, jednak ta vifa jest dosc oklepana.. czekam na info dot. ushera.

Skomentuj

Czaruję...
              X