Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

NIGHTLINE 540 - czy warto ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

NIGHTLINE 540 - czy warto ???

witam czy ten wzmacniacz uciągnie chociaż połowę tego co jest napisane ??? czyli 2x270
    I czy się nie spali po dwóch dniach albo coś ???
    Czy ma ktoś ten wzmacniacz ???
    ew. czy jest coś lepszego w tej cenie

chodzi mi o kolumny na:

STX GDN-22-300-8-sw
    Tonsil GDM-16-80-8
    Tonsil GDWT-9-80

w przyszłości może będzie 2 x STX 22-300 na kolumne

Odpuść sobie go, to jest to samo co XXL z allegro, jeżeli już to chociaż Hollywood 480 ale to prawie brzmienia nie ma, tyle że ma zabezpieczenia i jest w miarę nieawaryjny w przeciwieństwie do tych wyżej wymienionych. Ile możesz przeznaczyć na wzmacniacz w takim razie? GDN wziałeś 8 ohm, więc trzeba albo szukać czegoś w mostku, albo na scalakach, np. STK które też brzmienia nie mają. Skoro mają być dwa na kolumne, to wtedy 600W przy 4 ohmach wzmaniacz - wiesz na co się decydujesz? To nie jest juz 300zł a przynajmniej 800.

Skomentuj

mam zamiar wydać do 300 zł.

a ten estradowy to dałem tylko taką propozycje.
      na jakości dźwięku mi tak strasznie nie zależy

chyba że lepiej by było wziąść po prostu jakiś silniejszy domowy ?

Skomentuj

pawel033, poszukaj fisherów z serii Studio Standard - mają przynajmniej 80W przy 8 ohmach, oraz 150W przy 4. A jakość co najmniej dobra Ew. weź tego sharpa sx8800 i też obleci :roll:

Skomentuj

http://allegro.pl/item456928764_shar...dz_zobacz.html
          o to ci chodziło ???
          nie rozwali mi takie coś tych głośników ???

i jeszcze jedno czy może być jakiś słaby wzmacniacz + equalizer jako przedwzmacniacz lub mixer do tej końcówki ???

Skomentuj

pawel033, sory to za drogie jest. Weż sharpa 7700 i styknie też a połowe tańszy - tylko najlepiej ze zrobionym przekaźnikiem. Nie rozwali o ile nie będziesz zwierał koncówek ani podpinał nic poniżej 8 ohm. Zależy jak słaby ten wzmacniacz - do 1W może być

Skomentuj

ten 7700 by był idealny. aktualnie mam wzmacniacz JVC A-k10 (2 x ok.30w)
              więc chyba trochę za silny.

Teraz pytanie czy wystarczył by np. taki equalizer http://allegro.pl/item458544165_equa..._1u_f_vat.html
              czy lepiej sie nie pchać w hollywood'y itp.

Co mi poleci cie ???

Skomentuj

Po co ci te eq ?

Skomentuj

chyba zawsze coś lepiej jest z equalizerem

mógł by być jako przed wzmacniacz ???

Chyba że lepiej kupić normalny jakiś malutki mixer niż jakiś chiński kit który sie po 2 dniach zepsuje. co myśli cie o tym hollywoodzie ??

Skomentuj

Sa bym sobie marke hollywood odpuscil.. a nt eq to serio nie wiem po co on. Dobre kolumny graja rowno w pelnym pasmie jedyne co osobiscie uznaje to modyfikacje basu a do tego nie potrzeba eq calego.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel033
                      Teraz pytanie czy wystarczył by np. taki equalizer http://allegro.pl/item458...d_1u_f_vat.html
                      czy lepiej sie nie pchać w hollywood'y itp.
                      Odpuść sobie kupowanie sprzętu od tych ludzi- powiem krótko znam ich... ale nic wiecej nie moge powiedzieć, tylko dobrze radze:)

Skomentuj

dobra to equalizer sobie odpuszcze a teraz pytanie.

jaki mixer do tego. bo jak podłącze go bezpośrednio do dvd czy kompa to raczej nie będzie chodził

Skomentuj

jaki mixer do tego. bo jak podłącze go bezpośrednio do dvd czy kompa to raczej nie będzie chodził
                          Dlaczego nie? Jak nie masz kasy to polecam virtual DJ (prostszy w obsłudze ale mniej zaawansowany) albo traktor DJ studio (trudniejszy ale i bardziej rozbudowany) Są to programy na komputer...

Skomentuj

mi chodzi o jakiś mixer albo equalizer lub jakiś przedwzmacniacz a ty mi proponujesz jakieś edytory audio na kompa. i co może mam z wirtual dj słuchać muzy albo w gierki też grać przez wirual DJ.

nie wiem za bardzo o co ci chodziło

Skomentuj

melisław pewnie myslal ze chodzi ci o program do tworzenia mixow. Nie potrzebujesz do tego zadnego preampa choc dobrze jakbys dal chocby potencjometr (lub jakis slabiutki pre bo nie ma co sie wysilac do takiego ampa).

Skomentuj

to sory melisław.

Potencjometr ???

można kupić jakiś oryginalny już wmontowany w kabel chinch albo coś takiego ???

a w zmacniacz JVC a-ka10 (2 x 30 w) by nie był ??? bo ja się za bardzo na tym nie znam.

Skomentuj

można kupić jakiś oryginalny już wmontowany w kabel chinch albo coś takiego ???
                                  Jeśli sam nie poradzisz sobie z tym to poproś kogoś z forum żeby coś takiego Ci stworzył :wink:

Skomentuj

a co z tym wzmacniazem co mam ???
                                    dało by się go do czegoś wykorzystać ???
                                    bo jak na razie to mam w planach 2 x 2way które bym miał z tyłu pokoju a jak bym na jakiejś prywatce grał to by były jako kolumny odsłuchowe. co o tym sądzicie

Skomentuj

Czaruję...
                                    X