Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa 17l dla STX GDN-22-120-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa 17l dla STX GDN-22-120-4

Witam
    Chcę zbudować subwoofer na STX GDN-22-120-4 i mam taka obudowe do subwoofera problem w tym ze ona ma tylko 17 litrów objetości to czy jak wstawię tam tego stx i jeszcze bas reflex to będzie to jakoś grało ? Bo chciałbym zaoszczedzić trochę czasu i pieniędzy na budowaniu nowej obudowy
    proszę o odpowiedż

tak, bedzie to gralo ale napewno nie basem. wydaj te 30zl i kup plyty na nowa skrzynke

Skomentuj

35 l wyszło mi w winisd a jaki bass reflex wybrać zeby swistów nie było

Skomentuj

Zamieszczone przez Robson132
        a ile trzeba litrów na taki głośnik bo w winisd wyszło mi 35l
        Moze byc, mozesz dac nawet ciut mniejsza obudowe.

Skomentuj

Ja bym dał nie więcej jak 30l.

Skomentuj

30l to jakie najlepiej dać wymiary żeby to najlepiej wygladało?

Skomentuj

Robson132, to już zależy od Ciebie. Możesz zrobić sześcian, prostopadłościan a nawet kulę (jeśli potrafisz). Przejrzyj dział z gotowymi konstrukcjami.

Skomentuj

powiedzcie mi jeszcze jaki do tego filtr, pasywny czy aktywny no i jaka długość i szerokość br

Skomentuj

powiedzcie mi jeszcze jaki do tego filtr, pasywny czy aktywny
                  Aktywny oczywiście.
                  no i jaka długość i szerokość br
                  Uruchamiasz program WinISD, podajesz objętość, strojenie i program podaje średnicę i długość br.

Skomentuj

powiedzcie mi jeszcze jaki do tego filtr
                    A wzmaka do tego nie masz:>

jaka długość i szerokość br
                    Skoro liczyles obudowe w winisd, to on podaje dlugosc i szerokosc br przy danym strojeniu

[ Dodano: 2008-10-25, 18:41 ]
                    Bart, wyprzedziles mnei :P usz ty ;p

Skomentuj

a ja proponuje srednice samemu wpisac ;]
                      7cm

Skomentuj

to jak nisko bedzie mógł zagrać sub zalezy głównie od strojenia czyli od bass reflex o to chodzi z tym strojeniem?

Skomentuj

nie - jak go nastroisz na 25Hz to napewno tak nisko nie zagra.
                          wpisz strojenie ok 38-40Hz

Skomentuj

Chciałem zamówić tego STX GDN-22-120-4 na stronie producenta ale takiego tam nie ma jest taki http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb czy to jest ten sam tylko pod inna nazwą?

Skomentuj

nie to zupełnie inne głośniki 22-120-4-ss to stara seria został już wycofany z produkcji

Skomentuj

wiecie gdzie można kupić tego STX GDN-22-120-SS może być używany, na allegro jest tylko jedna aukcja ale ten gość sprzedaje od razu parę

Skomentuj

Mam suba na tym głośniku - w symulacjach winisd wypadał najlepiej spośród stx'ów, alpierdów itp. obudowę mam około 30 litrów, strojenie BR 6x18cm i powiem, że potrafi zejść bardzo nisko, gra nieźle jak na swoją cenę. głośnik dałem od spodu na ścianie lekko pochylonej do przodu, na froncie otwór BR. Gra jako pasyw z kinem domowym JVC. Jak dałem kiedyś w palnik na Arno Cost And Arias - Magenta to sąsiad piętro wyżej wydzierał się z balkonu bo go kopało przez podłogę. Czasem lekko przymuli, bardziej do czarnej bezmyślnej muzy i kina niż do rocka.
                                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

:???:
                                    STX GDN-22-120-SS tego głosnika nie można nigdzie dostać wiec pomyślałem że kupie GDN-22-200-8-SC powiedzcie co o nim sądzicie bo nie jestem pewny czy go kupić

Skomentuj

Czaruję...
                                    X