Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do dali 450

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do dali 450

Witam wszystkich forumowiczów .
    Jestem od niedawna psiadaczem kolumn dali 450 . Niestety nie mają one orginalnych głośników nisko-średniotonowych , są tam wstawione cztery Tonsile GDN 16/40/2 . Z tego co wiem , orginalnie były tam głośniki - Vifa M17WH 49-09. Moje pytanie brzmi czy można je zastąpić czymś lepszym , czy ktos ma te kolumny i jakoś je modernizował pod tym kątem ?

jedyne co mozesz zrobic to zakup oryginalnych glosnikow. napisz do audiocomponents i zapytaj czy maja jeszcze takie glosniki.
    jakbys chcial lepsze to w zasadzie trzeba by nowe kolumny budowac

a co ci sie nie podoba w tonsilach?

Skomentuj

To nie chodzi o to , że mi sie tonsile nie podobają , tylko poprzedni właściciel tewierdził że na vifach te kolumny grały o wiele lepiej . Niestety nie miałem okazji posłuchać ich na orginalnych głośnikach , więc nie mam porównania. Ale , że zbliżają się święta to bym sobie na prezent te głośniczki zafundował . Tylko chyba już ich nie produkują , a 17-stek vifa w Audio Components jest kilka M17SG-09/08 39.58 M17WH-09/08 38.58 . A na dodatek podobno budowali 18 w koszach od 17 . Nie bardzo wiem czym się różnią i który był by najlepszy dlatego pytam i proszę o radę

Skomentuj

a pisales do AC? napisz i zapytaj ktory bylby najblizszym odpowiednikiem

Skomentuj

Poszukałem troche i można kupić orginały tych głośnioków tutaj http://www.dali.dk/pl/
          Są to głośniki oem , kiedy pierwszy raz tam dzwoniłem facet poinformował mnie że to stara historia i nie robią już tego modelu . Ale zadzwoniłem drugi raz odebrał ktoś inny i okazało się że są i można zamówić :)

Skomentuj

Czaruję...
          X